Amerikanci koji putuju svetom zadržali su se u Srbiji: Kažu da nikada ništa LEPŠE nisu videli od ovog SRPSKOG sela

Vesti 23.04.2023 16:33 0

Ana i Ian su partneri koji obilaze svet. Od jugoistočne Azije do Evrope krenuli su sa ciljem da obiđu što više zemalja, a posebnu pažnju skrneulo im je jedno selo u Srbiji za koje kažu da je jedno od najlepših predela koje su do sad posetili

Amerikanci koji putuju svetom zadržali su se u Srbiji: Kažu da nikada ništa LEPŠE nisu videli od ovog SRPSKOG sela

Printscreen/Youtube

 

Svoje avanture dele sa ljudima u vidu klipova na svom Youtube kanalu „The Other Side“, a poslednji u nizu je iz sela Gola Glava u kom su Anini preci ponikli.

U ovom selu nadomak Valjeva njih dvoje su proveli sedam dana kako bi se upoznali sa srpskom kulturom. Zbog svoje brdovitosti i zelenila dali su nadimak ovom predelu „srpska Toskana“, što nekako i dolikuje lepotama ovog kraja.

 

 

U ovom selu nadomak Valjeva njih dvoje su proveli sedam dana kako bi se upoznali sa srpskom kulturom. Zbog svoje brdovitosti i zelenila dali su nadimak ovom predelu „srpska Toskana“, što nekako i dolikuje lepotama ovog kraja.

Ana je ćerka srpskih imigranata iz Amerike, koji su joj često kao maloj pričali o Srbiji i učili je o srpskoj kulturi i običajima:

Amerikanci koji putuju svetom zadržali su se u Srbiji: Kažu da nikada ništa LEPŠE nisu videli od ovog SRPSKOG sela

Printscreen/Youtube

 

- U petom razredu smo imali zadatak da izaberemo jednu zemlju i da o njoj napravimo prezentaciju. Ja sam naravno izabrala Srbiju. Obukla sam se u tradicionalnu srpsku narodnu nošnju a moja mama je napravila čorbu, gibanicu, palačinke i još mnoge srpske specijalitete - priseća se Ana.

Njihovo iskustvo se može nazvati autentično srpskim. Naravno da mi je najveći deo vremena oduzela hrana. Gibanica, supa, karadjordjeva šnicla, pasulj, šljive, paprike, kruške i paradajz su samo neki od specijaliteta u kojima su ovo dvoje pustolova uživali. Naravno ne može da se poseti Srbija a da se ne proba jedan od najpoznatijih srpskih brendova- šljivovica. Ana i Ian su nam pokazali kako se peče prava rakija od šljive. Od skupljanja šljiva, loženja vatre, fermentacije sve do samog gotovog proizvoda, uz pomoć svog strica Dragana, Ana i Ian su nas detaljno sproveli kroz ceo proces nastajanja legendarne šljivovice.

Ian je rođeni amerikanac i nije znao ništa o Srbiji dok nije upoznao Anu, međutim vremenom se zaljubio u srpsku kulturu i hranu, a sada je konačno dobio priliku da poseti zemlju o kojoj mu je njegova devojka toliko pričala.

- Planirali smo da napravimo jednu turneju po Srbiji i da obiđemo sve lepote ove zemlje, ali od trenutka kad smo stigli u Golu Glavu zaljubili smo se u ovo selo i ostaćemo ovde svih 7 dana - rekao je Ian.

Ovaj mladi novoopečeni bračni par je na jedan lep i interesantan način prikazao lepote i prednosti srpskog sela. Sigurno je jedno, a to je da nam fali još ovakvih ljudi koji će svet obrazovati o lepotama naše zemlje.

Njihov kanal je primarno fokusiran na recenzije putovanja i malo je reći da iz Gole Glave odlaze zadovoljni.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading