Iskrena ispovest mame KATARINE: "Priznajem, nisam zavolela svoju DECU kad sam ih RODILA"

Vesti 11.10.2022 10:44 0

Odsustvo neposrednog osećaja bezuslovne ljubavi prema njenoj prvoj bebi kasnije je, priznaje, ispunilo osećanjem krivice

Iskrena ispovest mame KATARINE: "Priznajem, nisam zavolela svoju DECU kad sam ih RODILA"

Printscreen/Facebook

- Svoju prvu trudnoću provela sam sanjajući o magičnom trenutku kada ću konačno videti lice svog sina i obasuti ga neobuzdanom ljubavlju. Jedva sam čekala da osetim taj legendarni nalet čiste ljubavi. U stvarnosti, kada sam prvi put videla svog sina, ležala sam na leđima i grčila se dok su mi zašivali ranu četvrtog stepena. Bila sam iscrpljena i držala torbu za povraćanje kao splav za spasavanje -  opisala je svoje iskustvo Katarina Batler, majka troje dece na portalu Insajder.

- Dobronamerna medicinska sestra držala je bebu Džeka iznad mene, agresivno mu brišući crveni, ljuti obraz, govoreći: "Uh, ima izmeta na licu". Pomislila sam: "Odvratno. Nije čarobno. Nije kao u filmovima". Htela sam da vrištim: "Prvo ga očistite!", ali: "Mama te voli!'. Moje prve reči kao majke bile su bezobrazna laž - nastavila je.

Ovo odsustvo osećanja bezuslovne ljubavi prema bebi kasnije je ispunilo krivicom, priznaje. Pitala se kakva je majka, da li je sa njom sve u redu. Čak je i guglala o tome, o majkama koje ne vole svoju novorođenčad. Ona je otkrila da nije jedina sa takvim iskustvom.

„Na kraju sam shvatila da se u dete postepeno zaljubljujemo“

- Na kraju se desila ta ljubav, ali ne u jednom trenutku. Nije bilo osmeha prilikom promene pelena koji je poslužio kao katalizator za emotikone u obliku srca koji su eksplodirali iz moje majčinske duše. Ali, u jednom trenutku sam počela da obožavam bebu Džeka i nisam znala za veću ljubav – ispričala je ona i potom otkrila kako je bilo sa drugim detetom.

- Noć pre nego što sam dočekala svoje drugo dete, razmišljala sam o dosadnoj iscrpljenosti brige o krhkom novorođenčetu bez navale ljubavi koja udara u srce. Rekla sam sebi: „Džekovo rođenje je bilo traumatično. Zavolećeš je čim je vidiš. Ne, nije se desilo. Držala sam bebu Alis i divila se njenim natečenim usnama, čupercima plave kose i sitnim noktima. Ali svet nije stao, nisam se istopila od ljubavi. Bila sam samo žena u bolničkom krevetu – nastavila je.

- Ipak, iskustvo me je naučilo da će ljubav doći, pa sam joj šapnula: "Još te ne poznajem, ali obećavam da ću te voleti". Moje veliko prosvetlenje došlo je tokom ponoćnog hranjenja dok sam gledala Frasier, seriju iz 90-ih u čijem središtu je jedan na radio voditelj. Njegov odgovor, nakon što mu je producentkinja rekla da je trudna, naterao me da jecam. Držala sam bebu Alis na kauču i lila suze. Ne volite svoju decu odjednom, već se zaljubljujete u njih.

- Naravno da volite svoju decu na taj zaštitnički način. Ali, kao i u svakoj drugoj ljubavi u životu, vremenom se zaljubite u svoju bebu. Svako hranjenje, promena pelena, kikot, okretanje, srećna cika i korak su temelj vaše veze. Svaki trenutak otkriva mali deo njihove ličnosti koji upoznajete i obožavate. Novopečenoj majci je nerealno reći da će doživeti ljubav na prvi pogled – rekla je ova mama. - Dve godine nakon prosvetlenja, rodila se moja treća mala ljubav. Videla sam je u operacionoj sali, iznenađena pramenovima crvene kose. Sa oduševljenjem sam šapnula bebi Šarlot: „Zdravo, slatka devojko. Jedva čekam da se zaljubim u tebe' - rekla je na kraju.
 
Komentari (0)
Loading