PREVARA VEKA Lažni ASTRONAUT uzeo ženi preko ČETIRI miliona dinara, a izgovor zašto mu je toliki novac potreban je URNEBESAN

K.Ć. Vesti 16.10.2022 14:40 0

Prevarant je tražio novac od 65-godišnjaka pod izgovorom da se vrati na Zemlju i oženi njom, prenosi TV Asahi

PREVARA VEKA Lažni ASTRONAUT uzeo ženi preko ČETIRI miliona dinara, a izgovor zašto mu je toliki novac potreban je URNEBESAN

Shutterstock

Jednu ženu iz Japana je navodno prevario lažni astronaut i to za 4.4 miliona jena (oko 4 miliona dinara). Muškarac se predstavio kao ruski kosmonaut koji radi na Međunarodnoj svemirskoj stanici. Prevarant je tražio novac od 65-godišnjaka pod izgovorom da se vrati na Zemlju i oženi njome, prenosi TV Asahi.

Žena, stanovnica prefekture Šiga, upoznala je lažnog astronauta na Instagramu u junu. Na njegovom profilu su bile fotografije svemira kako bi se stvorio lažni utisak da je radio na svemirskoj stanici, dodaje se u izveštaju. 

Par je, prema izveštaju, počeo da razmenjuje poruke i premestio svoj razgovor na Line, japansku aplikaciju za razmenu poruka. Ubrzo je ta osoba rekla ženi da se zaljubio u nju i čak joj je predložio da se oženi. 

Muškarac je stalno slao poruku ženi, govoreći da je voli i da želi da započne novi život sa njom u Japanu.

Prevarant joj je rekao da mu je potreban novac da bi se vratio na Zemlju i oženi je. Tvrdio je da se mora platiti naknada za sletanje za raketu koja bi mogla da ga doveze u Japan, navodi se u izveštaju.

Žena je navodno pala na to i počela da mu šalje novac. Ona je toj osobi poslala ukupno 4,4 miliona jena u pet rata između 19. avgusta i 5. septembra, navodi Jomiuri Šimbun .

Tek nakon što je muškarac nastavio da traži još novca, žena je postala sumnjičava. Ona je podnela prijavu policiji, koja slučaj tretira kao međunarodnu ljubavnu prevaru, dodaje se u izveštaju.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading