Pismo naše čitateljke: Moj muž želi da nam ćerka dobije ime po njegovoj...

K.Ć. Vesti 26.10.2022 18:05 1

"Da li preterujem?" – pita se buduća majka, koja je odlučila da nam piše u nadi da će pronaći svetlo na kraju tunela

Pismo naše čitateljke: Moj muž želi da nam ćerka dobije ime po njegovoj...

Shutterstock

Žena je zamolila da sve bude anonimno jer živi u malom mestu na jugu Srbije. Njena priča je veoma zanimljiva. Ovo je muka koja je mori.

Ona ​​i njen muž očekuju ćerku i sve bi to bilo bajno i sjajno da to nije uništio njegov predlog za detetovo ime. On je predložio da joj da ime jedne važne osobe koja je obeležila njegov život.

To nije bilo ni ime majke, ni bake, ni tetke. Otac devojčice želi da se ona zove kao njegova predhodno preminula žena. 

"Porodica mog muža misli da sam preosetljiva"

Žena koja želi da ostane anonimna i njen partner čekaju prvo dete, ali za razliku od mnogih parova kojima je izbor imena izazov, u ovom slučaju muškarac je odmah znao kako želi da nazove svoju ćerku. Međutim, predlog da se ona nazove po njegovoj predhodnoj supruzi koja je preminula, zapanjila je buduću majku deteta.

"Porodica mog muža misli da preterujem time što odbijam da je nazovem po njegovoj pokojnoj ženi", piše nam ona.

"Znam da je preminula, i to je veoma tužno. Ali mislim da imam dovoljno razumevanja, jer nemam problema sa fotografijama sa venčanja koje vise u našoj kući, nemam problema ni sa činjenicom da on nosi svoju staru burmu na lančiću oko vrata" , piše ona i dodaje:

- Imam samo veliki problem da moje dete, koje sam ja nosila devet meseci ispod srca se nazove po upokojenoj supruzi koje će ga i dalje podsećati na tu ljubav. Ne želim da on u mom detetu vidi pokojnu ženu i da kada god izgovori njeno ime obriše ovaj sadašnji trenutak živeći u prošlosti sa njom u sećanju i sa mislima šta bi bilo da je ona živa - kaže žena.

A vi, šta mislite o njegovom predlogu? Da li mislite da bi dete trebalo da dobije to ime? Kako biste vi reagovale da vam muž predloži ovako nešto?

Vaša iskustva možete podijeliti sa nama na e-mail adresi: redakcija@najzena.rs

Komentari (1)
Loading
Marija
24.02.2023 03:11

Dete teba da se zove onako kako oba roditelja odluče. U redu je da se zove po majci, baki ili nekoj dragoj osobi. Ali da se zove po bivšoj ženi ili devojci, pokojnoj ili ne je zaista bolesno.