Nije znala šta joj se DEŠAVA: Jedva je izvukla živu glavu, telo joj je bilo puno OTROVA

K.Ć. Vesti 27.10.2022 12:52 0

Bila je preslaba da podigne četku za kosu ili siđe niz stepenice

Nije znala šta joj se DEŠAVA: Jedva je izvukla živu glavu, telo joj je bilo puno OTROVA

Shutterstock

Spavala je po ceo dan, a zbog preskakanja srca i napada panike je više puta završila u hitnoj. Doktori su se osećali bespomoćno, ali na kraju su otkrili šta je uzrok njenog stanja.

Ema Tomfson odlučila je da uveća svoje grudi 2006. Sa „A“ na „C“ i u početku je bila oduševljena rezultatom operacije. U to vreme radila je kao di-džej, a kako priznaje u intervjuu za Dejli mejl. Međutim, njeno uzbuđenje nije dugo trajalo. Ubrzo nakon operacije, počela je da se oseća konstantno iscrpljeno, bez obzira koliko dugo je spavala. Napadi panike su takođe brzo počeli, a njeno stanje kože se dramatično pogoršalo.

"Moj život je počeo da se pretvara u pakao"

„Uvek sam imala besprekornu kožu, a onda je odjednom postala beznadežna. Moji strahovi su postajali sve jači i u nekom trenutku prešli u stalne napade panike“, kaže ona. „Mogla sam da spavam 20 sati dnevno i opet bih bila iscrpljena sledećeg dana, ali nikako nisam mogla da spavam“ – objašnjava ona.

„Postoje duboke bore na mom licu kao posledica toga“, dodaje ona.

Žena je bezuspešno tražila pomoć od lekara. Uprkos višestrukim testovima krvi, nisu bili sigurni šta nije u redu sa njom. Ema se onesvestila i čak je imala stanja nalik kolapsu. Sa 29 godina jedva je stajala na nogama.

"Čak je i pranje zuba bilo nepremostiva prepreka"

Zdravstvena situacija ju je čak naterala da automobil zameni automatskim menjačem, jer ponekad nije imala snage da menja ručno brzine. Tuširala se sedeći i češljala kosu tako da je drugom rukom podržavala ruku sa kojom se četka.

Doktori su sumnjali, između ostalog, na Mononukleozu - lečenje nije donelo očekivane rezultate, a Ema je očajnički tražila nekoga ko će razumeti šta joj je.

Napokon kada je posetila specijalistu funkcionalne medicine, koji je otkrio da je uzrok Eminog stanja opsežo trovanje tela. Odakle ove toksične supstance u telu mlade žene?

Nije znala šta joj se DEŠAVA: Jedva je izvukla živu glavu, telo joj je bilo puno OTROVA

Shutterstock

 

 

Silikonske grudi godinama su trovale njeno telo

Ispostavilo se da su silikonski implantati koje je Emi ugradila 2006. toksični. Silikon koji curi proširio se na tkiva koja okružuju "strano telo". Napadi panike i hronični umor, kao i problemi sa kožom koje je iskusila, bili su rezultat trajno povišenog nivoa kortizola, hormona stresa koje su otpuštale njene nadbubrežne žlezde. Emine nove grudi bile su neprijatelj kojem je njeno telo neprestano pokušavalo da uzvrati.

"Praktično nisam imala belih krvnih zrnaca. Creva su mi bila u užasnom stanju", kaže ona. .

Žena je odlučila da se podvrgne operaciji uklanjanja implantata. Tokom petosatne operacije u Holandiji, hirurg ih je izvadio iz Eminog tela. Bili su samo do pola punjeni silikonom.

"Pogledajte koliko je ove tečnosti polako curilo u vaše telo", rekao je doktor nakon završetka procedure.

Nakon operacije, svi njeni simptomi su prestali skoro odmah. Lupanje srca, napadi panike i umor - Ema je započela svoj put da povrati kontrolu nad sopstvenim telom. Počela je, između ostalog, baviti se sportom u vidu borilačkih veština.

„Želim da ljudi znaju za rizike“

Pored muai thai, Ema Tompson takođe pokušava da proširi svest o mogućim komplikacijama i simptoma poznati kao BII - Bolest implantata dojke . Neki specijalisti koriste ovo da opišu simptome koje neki pacijenti doživljavaju nakon povećanja grudi ili rekonstrukcije. BII još uvek nije zvanični medicinski termin, ali žrtve hirurških komplikacija, poput Eme, pokušavaju da to učine stalnim delom zvanične terminologije.

„Bolest implantata dojke“. Koji su simptomi?

Koje signale naše telo može da nam pošalje ako ne toleriše postavljanje implantata? Njima pripadaju:

  • Hronični umor i glavobolja
  • Bol u kostima i zglobovima
  • Neodređene poteškoće sa disanjem
  • Povećan gubitak svesti, osip
  • Suve oči i usta
  • Problemi sa pamćenjem i koncentracijom
  • Depresija, napadi panike, anksiozni poremećaji
Komentari (0)
Loading