Muka mi je od porodičnih putovanja: Ono što ova MLADA MAMA sanja, većini žena nije baš NORMALNO

K.Ć Vesti 22.08.2021 09:00 0

Ni putovanje sa celom porodicom, pa čak ni romantičan odmor za dvoje. Sve više i više žena bi volelo da praznike provede bez svojih najmilijih. - Zajednička putovanja su precenjena - kaže 29-godišnja Monika i dodaje da sa mužem i detetom nije odmor

Muka mi je od porodičnih putovanja: Ono što ova MLADA MAMA sanja, većini žena nije baš NORMALNO

Shutterstock

- Nakon putovanja shvatila sam da me posao ne iscrpljuje - počela je Monika za onet.pl.

 
Noćna mora porodičnog odmora nije naslov nove komedije, već pravi horor koji mnogi ljudi dožive tokom leta. Ispostavilo se da odmor iz snova donosi više stresa i problema, a mi se vraćamo još umorniji nego nakon cele godine rada . Šta je uzrok ovakvom stanju stvari? Naša porodica. Supružnika kojeg smo sami odabrali i željenu decu možemo teško razveseliti.
 
- Deca na odmoru su užasna ideja - uverava 29-godišnja Monika, koja je u braku 5 godina i ima trogodišnje blizance.
 
- Nema šanse da se zaista opustite, jer o njima morate stalno da brinete, samo u terenskim uslovima. Teže je nego kod kuće. Možete zaboraviti na spavanje do podneva i tihe večeri uz knjigu. S druge strane, nećete ići ni na celonoćnu zabavu. Nemoguće je sedeti u tišini. Nećete previše ići u razgledanje grada - kaže ona.
 
- Na odmoru sa decom, najčešće ih samo pazite i jurite. A ovde nema mesta ni za odmor ni za odvraćanje pažnje od svakodnevnih problema i odgovornosti. Posle takvog putovanja shvatila sam da me nije iscrpljivao moj posao. To su moji potomci - kaže Monika.

Ovaj 29-godišnjak smatra da su odmori s decom opuštanje i atrakcija su samo za decu. To je prava noćna mora za roditelje .

Možda je to romantično bekstvo samo za dvoje kao iz starih vremena? To takođe nije najbolja ideja. Praznici sa mojim mužem zvuče samo dobro. U praksi često nije tako lepo kao što je trebalo.

- Želela sam da se odmorim, ležim na suncu, samo da se opustim. S druge strane, moj suprug je verovatno postavio sve atrakcije kao obaveznu tačku za obilazak. Odjednom mu se probudio sportski duh - kaže Monika. - Uopšte nije bilo romantično. Osećala sam se kao da sam sletela u nekakav logor za preživljavanje. Probudio me u cik zore i odvukao na bicikl, kasnije je želeo da vozi kajak, a uveče je sanjao diskoteku. A ja više nemam 18 godina. Posle cele godine rada i sređivanja kuće, želela sam da sedim u miru i tišini. Da se izležavam. Je li to takav greh? pita se žena.

- Kada sam ga zamolila da ide sam kako bih ja ostala sama u sobi da odmorim, on se smrtno uvredio. Rekao mi je da sledeći put sama odem na odmor. I to ću učiniti ove godine - potvrđuje ona . Muka mi je od gledanja u nekoga i prilagođavanja. Želim konačno da radim ono što želim. Inače, odmor nema smisla. Potrošiću puno novca, izgubiću živce i neću se uopšte odmarati - nabraja ona kako je to kada idep sa porodicom.

- Možda postoje dugogodišnji parovi koji se zajedno zabavljaju na odmoru. Ali ja takve ne znam. Svi moji prijatelji imaju slična iskustva. Sa odmora se vraćaju iscrpljeni - zaključuje.

Tako da ću ja definitnivno od sada iči samo sama na odmore, da opustim i dušu i telo, i to nije greh.

Ako imate priču koji želite da podelite sa nama, pišite nam na redakcija@najzena.rs 

Komentari (0)
Loading