Nakon što je proterana iz svog grada: Posle 22 godine Marija je odlučila da se vrati na Kosovo sa porodicom!

Najžena Vesti 22.10.2021 09:51 0

Očekuje da će je komšije Albanci dobro prihvatiti. Saznala je da u njenoj zgradi stanuju tri albanske porodice koje su tu živele do 1999. godine, kada je njena porodica napustila rodni grad

Nakon što je proterana iz svog grada: Posle 22 godine Marija je odlučila da se vrati na Kosovo sa porodicom!

Printscreen/Youtube

Nakon 22 godine izbeglištva Marija Novaković je odlučila da se s porodicom vrati u Prištinu, u stan koji je morala da napusti 1999. zajedno s ogromnim brojem Srba koji su u strahu od OVK napustili grad. Njen dolazak i prisustvo više novinarskih ekipa privukli su pažnju stanara u naselju, preneo je juče iz Prištine „Kosovo onlajn”.

Srela se s komšijom Albancem koji joj je poželeo dobrodošlicu, ali nije bio spreman za kamere i novinare.

- Želim da se vratim, vratim svoj stan koji je uzurpiran i pokušam da se vratim u svoju firmu u kojoj sam radila, obdaništu ’Đurđevak’ (sada izmeštenom u Gračanicu), ako žele da me radno angažuju. Ako se ja vratim, doći će i moja porodica, sinovi, suprug i majka, jer nigde nismo mogli da nađemo sebe. Bili smo svuda, u Blacu, Prokuplju i Beogradu, tamo nisam bila svoj na svome i bilo mi je teško da pronađem sebe  -  rekla je Marija Novaković za Kosovoonline.

Pre 16 godina dobila je rešenje da je stan u njenom vlasništvu, a za to vreme, kako navodi, „uzurpator rentira njen stan”. Pre nekoliko meseci ponovo se obratila nadležnima institucijama na Kosovu, od kojih očekuje odgovor kada će se osloboditi njen stan.

- U junu ove godine sam podnela zahtev za povratak i čekam odgovor. Oni su valjda javili osobi koja je uzurpirala stan da ga oslobodi i sada čekam šta dalje -  ispričala je Marija.

Očekuje da će je komšije Albanci dobro prihvatiti. Saznala je da u njenoj zgradi stanuju tri albanske porodice koje su tu živele do 1999. godine, kada je njena porodica napustila rodni grad.

- Valjda ću biti dobro primljena, nadam se da neću imati problema kada se budem vratila. Ipak sam tu živela 24 godine. Želim da budem u svom stanu. Nisam htela da prodajem stan zbog toga da moja deca znaju da imaju nešto, da dođu ovde i imaju krov nad glavom, jer dosta je bilo više iz jednog stana u drugi. Ovde se osećam da sam to ja - kazala je Marija.

Komentari (0)
Loading