Koktel majstori su se SLOŽILI: Ova ČETIRI piće nemojte da naručujete ni u "LUDILU"

Vesti 22.10.2021 20:21 0

Iako skoro svako ima neki svoj omiljeni koktel, pet koktel majstora će vas možda "ubediti" da promenite vaš ukus

Koktel majstori su se SLOŽILI: Ova ČETIRI piće nemojte da naručujete ni u "LUDILU"

pixabay

Profesionalni majstori koji na dvenom nivou barataju alkoholom su se složili da postoje neka pića koja ni oni sami nikada neće naručiti - pa tim povodom za "Best Life" navode zbog čega.

"Prljavi" martini

Koktel majstor iz Teksasa, Pol Tilton savetuje da ne naručujete ovo piće, a posebno ako ste u nekom kafiću ili drugom lokalu koji imaju velik izbor odličnih pića.

- Imam osećaj kad to poručujem, a vidim svu tu kreativnost na cenovniku, da biram nešto sasvim obično - objasnio je Tilton.

Long Island Ice Tea koktel

Ovaj koktel se pravi od votke, tekile, belog ruma, likera triple sec i malo koka-kole.

- To je glupo piće u kojem na kraju osetite samo kolu. Ovaj meštoviti koktel je čist alkohol - navodi Dan Adams, sa Floride.

Bilo šta "smrznuto"

Većina koktel majstora ne voli da pravi pića za koja moraja da koristiti blender - razlog je krajnje banalan, kada je pun bar ovi profesionalci će izgubiti na vremenu pošto će morati da peru više "posuđa". 

Idealan primer jednog smrznutog koktela jeste Majami Vajs, a za pravljenje ovog koktela potrebno je koristiti dva blendera, objasnio je koktel majstor sa Floride, Konor Kanavan.

Ako se koktel pravi za više osoba, Kanavan ističe da to onda i nije toliki problem. Međutim, napraviti samo jedan je prilično zamorno.

Pića sa čudnim imenima

Svako je do sada barem jednom naišao na koktele sa pomalo bezobraznim ili pak čudnim imenima. Kako je to koktel majstorica Ejmi Vard objasnila: 

- Ako vidim da se koktel zove "Irska automobil bomba" znajte da ga neću naručiti.

Komentari (0)
Loading