Nekada je bila žrtva vršnjačkog NASILJA a sada svetski POZNATA: "Toliko su me MALTRETIRALI fizički i emocionalno da sam jedva ŽIVA ostala"

Vesti 27.12.2022 16:30 0

Mislila je da će je taj pakao pratiti tokom celog života, a onda se desilo pravo č

Nekada je bila žrtva vršnjačkog NASILJA a sada svetski POZNATA: "Toliko su me MALTRETIRALI fizički i emocionalno da sam jedva ŽIVA ostala"

Printscreen/Instagram

 Zizipo Soldet, rođena je sa sindromom fokomelije, retkim stanjem koje uzrokuje ekstremne deformavije udova. Naime, ova 27-godišnjakinja nema jednu ruku, a leva noga joj je puno kraća od desne. Zbog toga je često imala problema sa svojim vršnjacima koji su je ismejavali zbog izgleda.

Uprkos svemu sada je uspešan model i influenserka. 

 

 

- Kad sam bila mlađa, uvek sam znala da sam drugačija. Kada sam krenula u školu i počela govoriti engleski, istraživala sam ​​i saznala više o svom stanju. Dolazim iz siromašne porodice i nije bilo sredstava za fizikalne terapije koje su mi trebale -  rekla je ona za "Daily Star".

- Pre sam maštala da živim u drugačijem svetu. Trebala mi je večnost da pronađem prijatelje. Plakala sam svaku noć. Bila sam vrlo ranjiva u školi. To je za mene bilo poput zatvora. Osećala sam se usamljeno. Toliko su me maltretirali i fizički i emocionalno, jednostavno se nisam mogla braniti. Zlostavljanje je bilo konstantno, a deca su smatrala da imaju pravo reći šta god žele - ispričala je.

 

 

- Prijateljica me inspirisala da počnem stavljati fotografije na društvene mreže, kao što to čine američki influenseri sa invaliditetom. Danas ima ugovor s dvije modeling agencije, jednom u Africi, a drugom u Americi. Sarađuje s brojnim brendovima - rekla je gde tvrdi da joj sve to delovalo samo kao san.

 

 

- Na početku sam bila jako nesigurna, no fotografije na kojima pokazujem celo telo uvek dobiju najviše lajkova. To me potaknulo i danas se osećam kao potpuno druga osoba, puna sam samopouzdanja - kaže.

- Na početku nije lako, ali ipak se isplati se izaći iz zone komfora i probati ono što vas čini sretnima - dodala je.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading