Greška LEKARA je mogla skupo da ih košta: Roditelji bebe još ne mogu da se OPORAVE od VELIKE traume

K.Ć. Vesti 13.11.2022 12:00 0

U jednoj kalifornijskoj klinici za neplodnost došlo je do ozbiljne greške tokom VTO tretmana

Greška LEKARA je mogla skupo da ih košta: Roditelji bebe još ne mogu da se OPORAVE od VELIKE traume

Shutterstock

Četiri meseca dva para su podizala tuđu decu, uverena da su to njihove biološke bebe. Ispostavilo se, međutim, da je klinika na kojoj je urađena vantelesna oplodnja napravila dramatičnu grešku.


Četiri meseca dva para su odgajala decu koja nisu njihova

Dafna i njen suprug Aleksandar Kardinale javili su se u kliniku za plodnost u Kaliforniji. Njihovo dete je začeto metodom vantelesne oplodnje. Međutim, par je ubrzo počeo da sumnja da nešto nije u redu sa njihovom bebom. Dete je imalo tamniji ten od njih.

Tri meseca kasnije pokazalo se da su sumnje para tačne. Dafna i njen suprug Aleksandar Kardinale uradili su genetske testove, koji su jasno pokazali da dete nema nikakve veze sa njima.

"Posle tri meseca, par je saznao istinu. Klinika na kojoj su lečeni slučajno je zamenila embrione između Dafne Kardinale i druge žene", opisuje The Sun.

Kada je istina izašla na videlo, parovi su uspeli da zamene i povrate svoju biološku decu.

- Ova situacija nas je promenila - priznala je otvoreno Dafna Kardinale u intervjuu za „Pipl”.

Dafna i njen suprug Aleksandar Kardinale tuže kliniku za neplodnost u kojoj je došlo do dramatične greške. Par sada traži odštetu za, kako veruju, lekarsku grešku, nemar i prevaru.

- Ljudi prave greške, ali u većini industrija greške nisu toliko štetne. Mogu se popraviti. Međutim, u klinikama za neplodnost takve greške mogu imati doživotne posledice. Ovaj događaj je potpuno promenio živote Dafne i Aleksandra, kao i njihovo dvoje dece - objasnio je advokat para.

Komentari (0)
Loading