Psihoterapeutkinja na TikToku otkrila nezgodne situacije sa sesija: Sada se PLAŠIM da idem na terapiju

K.Ć. Vesti 04.12.2022 18:30 0

Terapeuti sve češće prave naloge na Instagramu ili TikToku. Tamo dele besplatno znanje, reklamiraju svoje podkaste i ... otkrivaju tajne iz svojih kancelarija

Psihoterapeutkinja na TikToku otkrila nezgodne situacije sa sesija: Sada se PLAŠIM da idem na terapiju

Printscreen/TikTok

Trenutno na tapeti je Kristina koja je na TikToku objavila snimak sa terapeutkih sesija. Da li je prešla granicu?

Većina video snimaka Kristine Viro su kratki saveti za mentalno zdravlje. Tamo ćemo pronaći savete za parove koji se suočavaju sa sukobima, motivacione savete ili tzv. bombe istine, ili šokantne istine o našoj psihi. Ubacujući šaljivi tiktok o nezgodnim trenucima tokom terapije, terapeutkinja nije očekivala da će njen video postati veoma viralan.

Video je uglavnom namenjen ostalim terapeutima koji prate Viro i koji su mislili da je zabavan. 

Međutim, pacijenti su pokazali manje razumevanja, posebno fragmenata o postavljanju pitanja o sopstvenom iskustvu i otkrivanju informacija o važnoj, teškoj stvari u poslednjim minutima sesije. Neki ljudi su direktno pisali da će se sada plašiti da idu na terapiju. Drugi se osećaju neprijatno zbog toga što su uradili neke od navedenih stvari.

Da li terapeut ima pravo da deli detalje sa sesija?

Primeri navedeni u njenom videu su prilično česti. Ali šta ako terapeuti podele lične priče svojih pacijenata na mreži? Bilo je situacija kada su se pacijenti prepoznali u objavi ili snimku, uprkos promeni nekih detalja u priči, na primer, pola. Bez sumnje, ovo ne bi trebalo da se dešava i može se smatrati kršenjem profesionalne tajne koje obavezuje sve terapeute.

 

Komentari (0)
Loading