"UNIŠTILI su mi život": Ispovest devojčice (17) čiji su roditelji bili INFLUENSERI, kamere su STALNO radile, deca su bila PARANOIČNA

Vesti 09.12.2022 15:30 0

Jedna 17-godišnja devojka podelila je tužnu priču o svom detinjstvu na Redditu i koliko je to uticalo na nju.

tuga

Shutterstock

Ispričala je kako je porodično vlogovanje uticalo na njen život, posebno na njeno mentalno zdravlje. Kako je objasnila, njeni roditelji su bili influenseri koji su počeli da vloguju kada je ona imala samo sedam godina.

- Želim da izbegnem spekulacije o tome ko je tačno moja porodica, pa neću iznositi previše detalja. Reci ću samo da je njihov kanal ugašen pre nekoliko godina i da je imao preko 500.000 pretplatnika - otkrila je anonimna devojka.

Porodica je prestala da se bavi blogovanjem zbog lošeg psihičkog stanja jednog člana porodice, koje je uzrokovano upravo njihovim ponašanjem prema deci i blogerskim načinom života koji su im roditelji nametnuli. Odlučila je da podeli svoju priču kako bi sve roditelje upozorila na moguće negativne posledice ovog posla.

- Stvarno mi se dopalo neko vreme, bilo je lepo biti u centru pažnje dok je kamera uključena i bilo je zabavno nabaviti nove igračke koje su uvek morale da se snime kako ih otvaraju. Međutim, prestalo mi je da se dopada ono što su moji roditelji radili kada sam shvatio da imam njihovu pažnju samo kada je kamera uključena, a jedine igračke koje sam dobio bile su one koje su morale da se reklamiraju. Ovakav način života u mnogome je negativno uticao na mene i moju braću - objasnila je devojka.

Njihovo snimanje uticalo je na kvalitet porodičnog života.

- Mi klinci smo bili toliko paranoični da su nas kamere stalno snimale da je jedino mesto koje smo menjali bilo u zamračenom kupatilu. Osim toga, nisam smeo da pričam o većini svojih problema sa mamom jer sam se previše plašio da će ona napraviti još jedan vlog o tome. Mislim da bi snimila snimak čak i da sam je zamolio da to ne radi. Danas ni ne pričam sa njom - priznala je ona, a potom otkrila da je njihova mama u jednom trenutku čak razmišljala da decu izbaci iz škole i školuje kod kuće kako bi imala više vremena za snimanje spotova.

- Izgubio sam prijatelja zbog nje i njenog vlogovanja. Mama moje najbolje drugarice je rekla da ne želi da se više družimo jer su je moji snimali bez dozvole. Moju mamu nije bilo briga koliko sam uznemiren. Bukvalno nikada nisam imao nijedan trenutak privatnosti za sebe. Mama bi me budila sa uključenom kamerom i često bi snimala do trenutka kada bismo otišli ​​na spavanje. Snimila nas je u kadi i, iako je kasnije pokušala da to izbriše, neko je već́ skinuo snimak i pitanje je gde su to sve stavili - dodala je ona.

Njeno iskreno priznanje brzo se proširilo Redditom i korisnici su naišli na razumevanje.

- Žao mi je što vam se ovo dogodilo. Moja ćerka ponekad može da gleda neke od ovih porodičnih vlogera i ja se bukvalno naježim gledajući šta rade. Stalno se pitam da li ovi roditelji shvataju kako njihov porodični život na društvenim mrežama utiče na njihovu decu. Jasno je da to rade samo zbog novca, a to mi je grozno. Nadam se da će još ljudi pročitati vašu priču i možda naučiti nešto iz svega ovoga - samo je jedan od brojnih komentara podrške.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading