Žene namerno ciljaju u LICE, GRUDI i GENITALIJE: Poslednja SLIKA koju je moje desno oko videlo je SMEH osobe koja je pucala na mene

K.Ć. Vesti 11.12.2022 15:30 0

Tokom protesta u Iranu, službenici snaga bezbednosti pucali su na žene, gađajući njihova lica, grudi i genitalije, prema zapažanjima lekara i medicinskih sestara koji prikriveno pomažu povređenim demonstrantima

Žene namerno ciljaju u LICE, GRUDI i GENITALIJE: Poslednja SLIKA koju je moje desno oko videlo je SMEH osobe koja je pucala na mene

Epaimages

Lekari su primetili da žene često imaju potpuno drugačije rane od muškaraca.

Žele da osakate i unište lepotu žena

Do sada je 475 ljudi poginulo u antivladinim protestima, a preko 18.000 je povređeno. Snage bezbednosti se brutalno obračunavaju sa demonstrantima, uglavnom sa mladim devojkama i ženama kojima je dosta ajatolahovog režima. Policajci pucaju na demonstrante iz neposredne blizine koristeći plastične metke ili sačmaru. Lekari sa kojima su razgovarali novinari britanskog lista „Gardijan” ističu da službenici gađaju određene delove tela žena. Prema rečima jednog od medicinara, oni žele da "unište lepotu žene".

„Žene je toliko sramota da idu u bolnicu da se mnoge od njih leče kod kuće i to je veoma opasno“, rekao je drugi lekar.

„Lečio sam 20-godišnju ženu koja je upucana u genitalije. Neke od kuglica su izvađene, ali su se dve zaglavile između uretre i ulaza u vaginu, rizikujući da dođe do ozbiljne infekcije, pa sam je zamolio da poseti ginekologa. Žena je rekla da je bila na protestu kada ju je grupa od oko 10 policajaca opkolila i pucala u genitalne organe i butine. Mogla je to biti moja ćerka."

Žene namerno ciljaju u LICE, GRUDI i GENITALIJE: Poslednja SLIKA koju je moje desno oko videlo je SMEH osobe koja je pucala na mene

Epaimages

 

Jedan lekar u Karadžu, gradu u blizini Teherana, rekao je da bezbednosne snage „pucaju ženama u lica i intimna mesta jer imaju kompleks inferiornosti. I žele da se otarase svojih kompleksa povređujući ove mlade žene“.

Snage bezbednosti namerno pucaju u oči

Teheranski hirurg ispričao je priču o 25-godišnjem prolazniku koji je upucan u lice 16. septembra, kada su protesti tek počeli. „Meci su pogodili oči, glavu i lice (...) Skoro je potpuno slep. Ovo je jedan od stotina izveštaja o demonstrantima koji su izgubili vid usled hitaca ispaljenih iz neposredne blizine. Druga osoba je bila studentkinja, Gazal Ranjkeš, koja je pogođena u lice dok se vraćala s posla.

„Poslednja slika koju je moje desno oko videlo je osmeh osobe koja je pucala na mene“, napisala je ona u objavi na Instagramu koja je brzo izbrisana.

Više od 400 iranskih oftalmologa potpisalo je pismo Mahmudu Džabarvandu, generalnom sekretaru Iranskog oftalmološkog društva, navodeći da akcije snaga bezbednosti imaju za cilj da zaslepe demonstrante.

 

Komentari (0)
Loading