"Krenula joj je PENA na usta, poplavela je i prestala je da diše": Kristina je pokušala da SPASI svoju BEBU i zamalo je UBILA

Vesti 07.01.2023 11:00 0

Kristinino novorođenče se zamalo ugušilo nakon dva sata vožnje joj je krenula pena na usta i prestala je da diše

"Krenula joj je PENA na usta, poplavela je i prestala je da diše": Kristina je pokušala da SPASI svoju BEBU i zamalo je UBILA

unsplash.com

 

Kristi Klark (28) i njen suprug Kristofer, proveli su dan u prirodi sa ćerkicama, a svoju tri nedelje staru ćerku Harper, na svakoj pauzi su vadili iz auto-sedišta. To što se put do kuće usled gužve u saobraćaju odužio nije ih brinulo, ali kada su stigli kući, počela je noćna mora.

Kristi je u tom momentu bila ubeđena da će izgubiti svoju bebu, ali zahvaljujući lekarima, Harper se brzo povratila. Konsultant iz bolnice upozorio je roditelje da duži boravak od sat vremena u auto-sedištu može da uzrokuje da tek rođena beba izgubi kiseonik, što se Harper i desilo.

Ona je sada odlučila da javno podeli svoje traumatično iskustvo, jer nikada ranije nije čula da za tako kratko vreme u sedištu beba može da ima ovako teške posledice.

Usne malene Harper postale su tamno plave, vilica joj je bila stegnuta, a iz usta i nosa je počela da izlazi bela pena. Zgrabili su je i odmah odveli u bolnicu.

unsplash.com

 

- Kada smo stigli kući, uneli smo Harper u kuću u sedištu i tu je ostala još nekih 15-ak minuta. Moj suprug ju je zatim izvadio i primetili smo da nešto nije u redu. Usne su joj bile modre, a obrazi crveni. Kada sisa, ona ponekad zaustavlja dah, pa nam je medicinska sestra rekla da joj duvamo u lice, ali to ovoga puta nije pomoglo i bela pena je krenula da joj kulja iz usta i nosa. Bilo je užasno. Nije izgledalo kao običan napad, već je izvijala leđa i zabacivala glavu pozadi - opisala je Kristi trenutke pre nego što su stigli u bolnicu.

[Tek rođene bebe u auto-sedištu ne bi smele da provedu duže od dva sata]
Tek rođene bebe u auto-sedištu ne bi smele da provedu duže od dva sataFoto:Profimedia

Na sreću, lekari su brzo povratili malenu Harper i počela je da diše. Provela je noć u bolnici i uradili su joj sve analize. Ispostavilo se da je sa njenim zdravljem sve u redu, a da je krivac za napad predugačak boravak u auto-sedištu.

- Zbog ovoga želimo da podelimo našu priču i podignemo svest roditelja. Samo dva sata u sedištu moglo je da dovede do toga da izgubimo našu bebu, a to je užasavajuće. Vodite računa da vaše novorođene bebe ne provode previše vremena u sedištu, ako ne moraju. Posmatrajte ih i čim primetite da nešto ne valja, odmah idite u bolnicu - poručila je Kristi.

(metro.co.uk)

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading