Rekli su joj da je izgubila BEBU: Verovala je svom instinktu, donela drastičnu odluku, evo kako je ova "majka hrabrost" spasila svoju ćerku

Vesti 24.12.2022 13:15 0

Lili Voker je prošlog Božića rečeno da je doživela kasni pobačaj i da neće dovesti svoju ćerku kući

Rekli su joj da je izgubila BEBU: Verovala je svom instinktu, donela drastičnu odluku, evo kako je ova "majka hrabrost" spasila svoju ćerku

Shutterstock

Danas, posle godinu dana borbe i 11 meseci provedenih u bolnici, Ava Voker je konačno prvi put kući na ostrvu Vajt i sprema se da upozna svoju širu porodicu.

Lili i suprug Dejvid bili su prestravljeni kada je krenuo porođaj u samo 23 nedelje trudnoće. Dva dana kasnije, lekari su joj rekli da ništa ne mogu da urade da zaustave njen porođaj, a jedan konsultant je objasnio da je doživela kasni pobačaj.

Ali Lili je odbila da odustane od svoje ćerke, insistirajući na carskom rezu u nadi da će lekari možda uspeti da spasu život njenoj bebi - iako je to predstavljalo veći rizik za nju.


Naš svet se raspadao

Lili je rekla: „Za nas je bila ovo strašna godina i ne mogu da verujem da konačno imamo porodični Božić o kojem sam sanjala. „Borila sam se da zatrudnim i osećala se kao da nikada nećemo stići ovde, ali bili smo odlučni da se borimo za našu ćerku. „Ava je tako neverovatna devojčica, puna života i osmeha. „Nikada ne biste saznali sve kroz šta je prošla.

"Prošlog Božića smo mislili da se naš svet raspada. Ali ove godine će biti najbolja ikada."

Zastrašujuće iskušenje

Lili je bila podvrgnuta rutinskom skeniranju samo nekoliko dana pre nego što je prošle godine krenula na porođaj, gde su je lekari uverili da je sve u redu. Par je saznao da će dobiti devojčicu i proveo je Božić uzbuđeno birajući ime i radujući se godini koja je pred njima. Ali na dan porođaja, Lili je osetila grčeve. Bila je ubeđena da je verovatno samo njen grlić materice omekšao, ali dva dana kasnije počela je da oseća užasne bolove i Dejvid ju je hitno odvezao u bolnicu. Rekla je: „Ušla sam u bolnicu i osetila sam da je nešto puklo – sada znam da su to bio moj vodenjak. „Trebalo nam je tri godine da ostanem u drugom stanju i očigledno smo bili veoma nervozni zbog trudnoće. „Upravo sam počela da se opuštam posle skeniranja, a onda se dogodilo nezamislivo.

Lekari su rekli Lili da je počeo porođaj. Lili je dodala: „Jedan konsultant mi je rekao, "mi ovo samo klasifikujemo kao kasni pobačaj." Bila sam zapanjena, slomljena - soba se vrtela. „Ona je bila moja beba – već smo se zbližili i već sam imala taj majčinski instinkt da je zaštitim od svih prepreka. „Već sam znala da ću i tada položiti život za nju. „Nastavila je, iako su joj rekli da bi čak u slučaju da Ava preživi bila teško invalidna.

„Nisu se potrudili da me povežu sa monitorom da bi pratili Avin otkucaje srca, činilo se kao da nisu očekivali da će ona preživeti. „Rečeno mi je da nastavim sa prirodnim porođajem iako nije napredovao. „Lekari su objasnili da bi carski rez dao Avi najbolje šanse, ali zbog načina na koji je moja posteljica ležala, bila bih izložena većem riziku od krvarenja i potrebna mi je histerektomija. „Konsultant je rekao: 'Mogli biste izgubiti šansu da imate još jednu bebu ako imate carski rez.' „Ali nisam želela još jednu bebu - već sam je imala i njoj sam bila potrebna, pa sam insistirala da učinim sve što mogu da je spasem.


Lili je stavljena pod opštu anesteziju za porođaj, a kada je došla, nije imala pojma da li je Ava preživela. „Rekla je: "Prvo što sam pitala medicinsku sestru je 'da li je moja beba dobro?" Rekla mi je da je sama plakala na rođenju i da su je hitno odvezli na intenzivnu intenzivnu negu, ali je i dalje bilo veoma upitno da li će preživeti. „Pitala sam kako je moj muž, pošto je bio očajan u trenutku kada sam ga poslednji put videla, misleći da će nas oboje izgubiti, a ona je rekla: "Zar se nećeš da pitaš za sebe?"Ali znala sam da sada moram da stavim dete na prvo mesto."

Uprkos svim izgledima, Ava se izvukla, uprkos ;injenici da je bila te[ko ne[to manje od 600 grama.Biće joj potrebna i operacija na srcu dok raste da bi proširila arteriju.

Pošto porodica živi na ostrvu Vajt, bili su primorani da se privremeno presele na kopno da bi bili sa Avom - što je rezultiralo time da je Dejvid izgubio posao u pekari. Lili i Dejvid su se uselili u kuću Ronalda Mekdonalda pored bolnice, što je značilo da su mogli da viđaju ćerku svaki dan.

A prošle nedelje, Ava je konačno bila dovoljno zdrava da se vrati kući - i prvi put upozna mnoge članove svoje porodice. Lili je objasnila: „Moja mama je na kraju uspela da poseti Avu u bolnici, ali tek kada je imala pet meseci. „Upoznala je samo nekoliko članova svoje porodice, tako da planiramo veliku rođendansku proslavu za nju. „Uprkos tome što je toliko izolovana tokom svog života, ona je tako srećna i društvena beba.

BONUS VIDEO


 


 

Komentari (0)
Loading