"Više ne pijem lekove za pritisak": Promenila je samo jednu NAVIKU i za 15 meseci skinula više od 40 KILOGRAMA

Vesti 02.11.2021 13:15 0

Imala je 116 kilograma, visok pritisak, probleme sa srcem i zglobovima i odlučila je da svoj život promeni iz korena

"Više ne pijem lekove za pritisak": Promenila je samo jednu NAVIKU i za 15 meseci skinula više od 40 KILOGRAMA

Printscreen/Instagram/tomroarfitness

Žena je zbog svoje težine patila od bolova u zglobovima, visok pritisak i srčane smetnje i sve zbog toga jer je dostigla težinu od 116 kg, pa je odlulila da sve to promeni i svoje navike promeni i da svoje telo oporavi.

Evi Nejdži (28) je na vreme shvatila svoj problem sa viškom kilograma i odlučila je da po svaku cenu smrša, pa se obratila stručnjaku za pomoć.

Uprkos pandemiji, Evi se držala dogovorenog plana koja joj je napravila bivša trostruka olimpijka Sara Lindži i za 15 meseci je skinula 42 kilograma.

Sara inače i drži lanac teretana i ima sopstveni koncept za skidanje viška kilograma, a veoma je jednostavan. Sastoji se od tri obroka bogata hranljivim sastojcima i proteinima, sa zdravim grickalicama, a u teretani dižu tegove i rade teške vežbe.

- Bila sam zaista nezdrava kada sam počela taj program ishrane - podelila je Evi svoje iskustvo.

- Imala sam prekomernu telesnu težinu, uzimala lekove za regulaciju krvnog pritiska koji je bio direktno povezan sa mojom debljinom.

 

 

Pored toga što je jela nezdravu hranu, ona se i pretrpavala njom, a u velikim količinama je konzumirala čips i vino. 

- Izbacila sam sve te loše stavri, alkohol, grickalice... Ja sam osoba koja ide na sve ili ništa. Izbacila sam ugljene hidrate skroz i to mi je samo na početku predstavljalo problem, jer sam imala jake glavoboilje - ispričala je Evi.

Zbog zatvaranja koje je izazvala pandemija, bila je prinuđena sa se odrekne treninga u teretani, ali je nastavila da vodi zdrav način života.

- Kada su teretane bile zatvorene, nastavila sam da se pridržavam propisanog načina ishrane, a uvela sam da šetam psa tako što ću da pređem najmanje 10.000 koraka dnevno, čime sam održavala formu dok teretane ponovo nisu otvorene - otkrila je Evi.

Ona je bila ubeđena da ne može da smrša, ali onda je dobila veru u sebe.

- Gledala sam jedno veče TV emisiju "House" i nekome su dijagnostikovali Kušingovu bolest. Bila sam ubeđena da imam neke od simptoma, čak sam otišla u bolnicu da sve isproverevam. To je bilo vreme kada sam se za dva meseca ugojila osam kilograma. Srećom, rezultati su bili dobri - kaže Evi i dodaje da je taj strah od bolesti motivisao da smrša.

Sada, kaže, samo radi na održanju težine do koje je stigla.

 

 

- Trudim se da napravim najmanje 10.000 koraka dnevno i idem u teretanu. Trenutno samo pokušavam da se edukujem o ishrani i vežbanju. Pazim da unosim dovoljno proteina, jer sam vegetarijanac - deli iskustvo ova devojka.

Ona dodaje da je pokrenula Instagram profil kako bi pokušala da pomogne drugima koji imaju problem sa viškom kilograma i motiviše ih da smršaju.

- Dok sam bila u programu mršavljenja, jela sam 1.500-1.700 kalorija dnevno. Sada ne brojim kalorije, ali pokušavam da budem pažljiva u odabiru hrane i jedem kontrolisano - kaže Evi.

Dodaje da je najvažnije da su joj ukinuti lekovi za krvni pritisak, jer je normalizovan, da nema bolove u zglobovima, a kako navodi nema ni druge probleme koji su je ranije mučili kao što je gorušica.

Komentari (0)
Loading