Baka (70) nije ni znala šta "krije" u KUĆI: Malo je falilo da baci redak DIJAMANT, koji vredi bezobrazno MNOGO PARA!

Vesti 02.11.2021 18:07 0

Kada je jedna žena iz Velike Britanije slučajno otkrila da dijamant koji je nameravala da baci vredi nekoliko miliona dolara, ostala je zgranuta

Baka (70) nije ni znala šta "krije" u KUĆI: Malo je falilo da baci redak DIJAMANT, koji vredi bezobrazno MNOGO PARA!

Foto: TANJUG/AP Valentin Flauraud

Penzioreka (70) čistila je svoju kuću kada je naišla na sjajni okrugli kamen veličine obične kovanice.

Pomislila je da je reč o nekoj bižuteriji i umalo ga nije je bacila. Ali umesto da ga baci anonimna penzionerka je odlučila da svu bižuteriju odnese u aukcisku kuću i na taj način zaradi malo novca. Međutim, aukcioner je procenio da je u pitanju 34-karatni dijamant koji vredi neverovatnih 2,7 miliona dolara, piše britanski "Metro".

- Došla nam je žena sa torbom nakita, imala je neki posao u gradu i odlučila je da navrati usput - priseća se Mark Lejn, zaposleni u aukcijskoj kući koji je bio više iznenađen nego ova žena kada je otkrio dijamant i njegovu vrednost.

Gospodin Lejn ga je poslao u kancelariju kompanije u Londonu pre nego što su ga sertifikovani od strane stručnjaka u Antverpenu u Belgiji, koji su rekli da je u pitanju boja HVS1 od 34,19 karata, što je izuzetno retko kod dijamanata.

- Nema poređenja sa ovim dijamantom na tržištu. Moglo bi da vredi deset miliona, mi to ne znamo.

Redak dijamant se trenutno nalazi u Haton Gardenu u Londonu gde će ostati dok ga novi vlasnik ne preuzme, nakon aukcije koja će se održati krajem novembra.

Komentari (0)
Loading