"Nevaljala skulptura" je NAJPERVERZNIJI grob na svetu: Žene ga bukvalno "zaskaču", trljaju se o njega, a razlog je više nego BIZARAN

Vesti 09.01.2023 17:30 0

Na čuvenom Pariskom groblju, Grob Viktora Noara je najposećeniji

"Nevaljala skulptura" je NAJPERVERZNIJI grob na svetu: Žene ga bukvalno "zaskaču", trljaju se o njega, a razlog je više nego BIZARAN

Printscreen/Instagram

 

Groblje Per Lašez je najveće groblje u Parizu. Tu su sahranjene mnoge poznate ličnosti, kao što su Oskar Vajld, Džim Morison, Molijer, Frederik Šopen i drugi, međutim najneobičniju slavu nosi grob jednog običnog mladića – Viktora Noara.

Viktor Noar je bio novinar lista La Marseljeza u Parizu 19. veka.

Bez obzira na uslovno rečenu običnu karijeri, Viktora je ubio princ Pjer Napoleon Bonaparta, rođak Napoleona III, koji je u to vreme vladao. Princa su, naime, uvredili stavovi "La Marseillaisea" o njegovoj porodici pa je izazvao urednika na dvoboj.

Viktor je poslat da dogovori vreme i mesto sukoba, ali je izbio sukob i Pjer je ubio Viktora hicem iz vatrenog oružja. Zbog njegove smrti Bonaparta se suočio s besom javnosti, naročito zato što je na kraju bio oslobođen optužbi za ubistvo.

Dvadeset godina nakon smrti, 1891. godine, nakon uspostavljanja Treće Francuske republike, telo Viktora Noara je premešteno iz njegovog rodnog grada na groblje Per Lašez u Parizu u čast njegovog imena i sećanja. Poznati francuski vajar Žil Dalu dobio je posao izrade skulpture u bronzi za Noarov grob.

Dalou je odlučio da prikaže Viktora Noara u trenutku njegove smrti, kako leži ravno na zemlji nakon što je pogođen. Iz nepoznatih razloga, odlučio je da skulpturi da primetnu izbočinu ispod pojasa, što je pokrenulo stvaranje zaista bizarnog mita koji je vremenom učinio da grob Viktora Noara postane simbol plodnosti i seksualne sreće.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @impossible_loads

Veruje se da ako žena poljubi usne statue Viktora Noara, protrlja izbočinu na njegovim pantalonama i spusti cvet u njegov šešir, to će joj doneti povećanu plodnost i blažen seksualni život. Neke, doduše, idu i malo dalje od poljupca i trljanja.

Figura leži ravno na leđima, s otkopčanim kaputom i šeširom koji se nalazi sa strane, uz nogu. Iz nepoznatih razloga, Dalou je na skulpturi napravio vrlo primetnu izbočinu ispod pojasa, a to je pokrenulo stvaranje bizarnog mita koji je s vremenom učinio da grob Viktora Noira predstavlja simbol plodnosti i seksualne sreće.

Skulptura je zelene boje oksidovane bronze, dok su usne i cipele Viktora Noara sjajne.

Mada je 2004. godine oko statue Noara postavljena ograda sa znakom upozorenja: „Svaka šteta prouzrokovana grafitima ili nepristojnim trljanjem biće krivično gonjena“, žene su je ubrzo srušile.

Danas se one koje veruju da su zatrudnele zbog posete grobu Viktora Noara vraćaju na groblje i u znak zahvalnosti stavljaju fotografije svoje dece i druge predmete u šešir pored statue.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading