Tradicionalne supruge u borbi protiv FEMINISTKINJA: Kažu da žele da služe svojim muževima, zbog njihovih izjava nastao je HAOS

Vesti 21.01.2023 14:15 0

Neke žene zaista veruju da treba da slušaju svoje muževe i da služe njima i porodici, a takvi stavovi izazivaju mnoštvo reakcija

Tradicionalne supruge u borbi protiv FEMINISTKINJA: Kažu da žele da služe svojim muževima, zbog njihovih izjava nastao je HAOS

Printscreen/TikTok

Dugotrajnom borbom žene su uspele da se izbore za osnovna prava, a uprkos činjenici da živimo u 21. veku pozanto je da su žene i dalje često diskriminisane i nedovoljno poštovane u "muškom" svetu.

Ima i onih koji nedovoljno ozbiljno shvataju ulogu feminizma u društvu ili jednostavno ne shvataju pravu szštinu ovog sistema ideja. Čini se da i danas ima žena koje žele da smanje svoju ulogu u društvu, zadovoljavajući se tradicionalnom podelom na stereotipne muške i ženske uloge i prateći ideju da samo muškarci treba da rade, a oni bi trebalo samo da brinu o kući.


Tako tradicionalni trend pod nazivom „tradwife” – okuplja žene koje samo žele da budu domaćice i koje odbacuju feminističke ideje – samo na TikToku ima čak 110,6 miliona pregleda, a mlade žene svakodnevno objavljuju postove pod haštagom #tradwife i pričaju o tome kako "lepo je biti podređena i nezavisna domaćica..."
„Nikada nisam verovala da žene treba da rade ako su udate i imaju decu“, rekla je u svom videu Estee Villiams, 25-godišnja korisnica koja ima više od 35.000 pratilaca na TikToku. „Mi žene smo shvatile da možemo da se takmičimo sa muškarcima; ali po kojoj ceni?" „Vidim da se žene udaljavaju od svojih uloga da bi se takmičile sa muškarcima“, dodala je. "To je pogrešno. Mi smo žene i to moramo da prihvatimo" „Biblija govori o tome da su žene pokorne i da služe svojim muževima kao pravim partnerima“, kaže Vilijams. „Biblija posebno govori o rodnim ulogama i ja to u potpunosti podržavam“, zaključuje ona.
„Pogrešno je shvatanje da se žene koje žele takav život ne odlučuju same da budu domaćice ili da to pokušavaju da nametnu drugima, kaže tiktokerka u svom videu koji ima više od 660.000 pregleda. „Neke žene takođe veruju da treba da slušaju svoje muževe i da služe njima i njihovim porodicama, a to ljuti feministkinje jer ih reči poput „pokorne“ ili „služe“ navode da misle da pristaju da budu manje vredne, što nije tačno“, ona nastavlja.
„Biti tradicionalna supruga znači ignorisati ideju da žena treba da se fokusira na svoju karijeru i da se u potpunosti fokusira na porodicu i potrebe porodice“, kaže korisnica @thereservedvife i na brojne kritike u kojima ona i druge pristalice tradicionalnog lifestile su optuženi da su "žene vraćale pre 50 godina", ona odgovara da je posao majke i domaćice takođe 'neprocenjivo važan' i vredan kao svaki drugi, ako ne i vredniji. „Veoma je važno da u kući imamo roditelja koji je uvek tu za decu. Bila sam dadilja i to sam naučila čuvajući decu čije su majke radile. Tada sam odlučila da ih nikada neću ostaviti“, rekla je tradicionalna mama, a prenosi NY Post.

 
Komentari (0)
Loading