Nemojte biti naivne kao ja: Ovih 6 znakova nisam primetila dok me je muž varao

Vesti 26.01.2023 22:30 1

Sat vremena pre nego što joj je muž rekao da više ne treba da budu u braku, zgrabila je njegov telefon, kako bi saznala kome je slao poruke cele noći.

seks

Shutterstock

On je rekao da je imao dve seksualne partnerke i to u poslednjih šest meseci, ali je njoj istog trenutka sve bilo jasno.

Peti Blu Hejs sda otkriva znakove na koje treba da obratite pažnju.


1. Počeo je da ulaže mnogo više truda da poboljša svoj izgled

Lepo je da se čovek dotera, ali kada počne da se brije i podrezuje više nego što je to činio u prošlosti, to je znak pitanja. - Bivši me je čak terao da ga brijem i šišam mu zadnji deo vrata i leđa, a nisam ni znala da ga spremam za njegove seksualne partnerke - kaže Hejs. Naravno, fizička spremnost je zdrava, ali kada postane opsesivno i on nastavi da pokazuje trbušnjake i bicepse, shvatite to kao znak upozorenja.

– Došlo je do toga da bi moj muž radije vežbao i došao u 22 sata nego da večera sa mnom kod kuće. Odupirao se mojim zahtevima i rekao mi da ne razumem... Želela sam da budem supruga koja ga podržava, pa sam odustala od potrebe za kvalitetnim provodom sa njim - kaže ona.
 

2. Počeo je više da izlazi, ali više nije hteo da idem sa njim

Ako je nekoliko noći nedeljno na sastancima sa klijentima, dobavljačima, agencijama i kolegama iz svog odeljenja ili tima..., ako ste isključeni sa društvenih okupljanja, a zatim saznate da su im drugi supružnici prisustvovali - to je prilično dobar pokazatelj i potpiši varanje.

- Suprug mi je rekao da me ne želi na poslovnim zabavama jer se u mojoj blizini oseća ograničeno i odgovorno prema meni. U prošlosti nije bilo tako. Važno je tražiti promene u onome što je bila norma. Poslednje dve godine braka nisam imala samopoštovanje, pa sam tolerisala njegovo ponašanje i verovala u njegove laži - rekla je ona. Sačuvaj se mučenja. Zauzmite se za sebe, počevši od sada, savetuje ona.

3. Ima je sve češće napade besa

Ako pokazuje bes i znake ponašanja koje nikada ranije nije imao, to bi mogla da bude njegova greška. Možda se oseća krivim za prevaru, ali ne može da kaže istinu pa ga njegov nesvesni odbrambeni mehanizam tera da vas krivi za svoje ispade. - Jedan od prvih znakova varanja koji sam dobio bio je kada mi je rekao da ga ljutim time što sam ostavila dasku za peglanje podignutu nakon što sam mu ispeglala košulje. Rekao je da sam namerno pokušavao da ga naljutim jer je mislio da mu smetam što je peglao. Voleo sam da peglam. Išli smo na savetovanje. Sedeći na terapeutskom kauču, zagrlio me je i rekao joj da mu se ne divim, da ga ne poštujem, da ga ne razumem i da ga ne slušam. A kuću ne održavam dovoljno čistom... - kaže Hejs. Nemojte tolerisati neraspoloženje, osećanje krivice i optužbe. On je zadužen za svoje emocije, ali krivac će razmišljati o svemu kako bi izbegao da kaže istinu. Oni će iskaliti svoj bes zbog nečega što ste uradili ili rekli ili na situaciju na poslu.


4. Imao je nove poteze u spavaćoj sobi

- Gde si to naučio'- bile su moje tačne reči nakon što je uradio nešto malo drugačije tokom seksa. Osim ako oboje niste otkrili novu tehniku ili poziciju, a on uradi nešto novo što nikada ranije nije uradio, to je crvena zastava. Takođe me je zamolio da potpuno obrijem svu kosu. Stalno sam ga pitala zašto je hteo da to uradim, ali sada znam zašto... – iskreno je rekla Hejs, priznajući kako joj je drago što to nikada nije uradila.


5. Počeo je da pije, puši i izbegava me

Osim drugih žena, moguće je da je stekao i neke loše navike, jer ovaj problem krivice može da preraste u samodestruktivne navike. U protekle dve godine, njen bivši i ona su prekomerno pili, potpirujući njegov bes i ublažavajući njen bol. Nije dobra kombinacija, jer je dovela do svađa, optužbi i mamurluka.

- Verujem da je njegova prekomerna potrošnja nastala zbog njegove krivice, ili njegove duboke želje da me napusti i njegove nesposobnosti da mi kaže. Budite oprezne ako primetite da su počeli da puše, piju, kockaju se, pa čak i troše. Opet, pazite na promenu normalne aktivnosti – upozorava ona. Čini se da on jednostavno ne želi da provodi vreme sa tobom, previše je zauzet poslom da bi došao kući da jede, treba mu vreme sa dečacima za vikend, predstoji velika utakmica i jednostavno ne može da je propusti ili je previše umoran da priča i mora da se opusti... - Konačno sam počela da se pitam zašto je ostao sa mnom kada mi je većina njegovih postupaka govorila da ne želi da provodi vreme sa mnom. Na početku našeg braka želeo je da sedne za stolom sa mnom i izrazio mi je zahvalnost za kuvanje i brigu o kući. Obratite pažnju na njegove postupke, a ne na njegove reči i prazna obećanja – napominje.

6. Odjednom je napravio tajnu lozinku za telefon

- Nakon što sam te večeri u baru zgrabila telefon iz ruke svog muža, on je odbio da unese lozinku. Srce mi je lupalo. Godinama ranije, nikada nije bio tajan u vezi sa svojim telefonskim, imejl i Fejsbuk lozinkama. Otvoreno smo podelili te stvari – kaže ona. Ako je promenio svoj protokol i lozinke, možda bi vredelo pažljivije pogledati, posebno ako radi bilo koju od drugih pomenutih stvari. Posmatrajte i pazite na razlike u njegovom ponašanju od uobičajenog. Najvažnije, verujte svojoj intuiciji, piše YourTango.

 
Komentari (1)
Loading
Ciceron
27.01.2023 07:53

Napad je najbolja odbrana. Prvo je glupa, što iznosi takve stvari, drugo je kompleksačica što hoće druge da podučava.Zamisli, otela mu je telefon! Zašto se udala za njega? Zato što je procenila da je glup i može njime da manipuliše. Ako ovo nije izmišljena priča, onda malo više da poradi na sebi. Nijedan muškarac ne ide sa strane, ako ima sve kod kuće.