Nikada se nije udavala, i tuguje zbog jedne stvari: Baka Buda Mladenović je ušla u DEVETU deceniju, a ima 120 godina radnog staža u kuhinji!

Najžena Vesti 11.11.2021 18:00 0

Iz kuhinje tokom dana retko izlazi, živi u hotelskoj sobi u kojoj samo prespava, a u trenucima samoće preispituje svoj život

Nikada se nije udavala, i tuguje zbog jedne stvari: Baka Buda Mladenović je ušla u DEVETU deceniju, a ima 120 godina radnog staža u kuhinji!

Printscreen/Youtube/RTS

Buda Mladenović je žena heroj, ali i žrtva. Život je provela u četiri zida kuhinje hotela „Sopoćani“ kod Novog Pazara, 60 godina radi u dve smene, nikada nije tražila veću platu, a neretko je jela začinila gorkim suzama za životom izvan zidina hotela.

S tim da je ceo radni vek u duploj smeni, brojke kažu da je ova nesavladiva baka u radnom stažu već 120 neformalnih godina!

- Ja se nisam udala, ja sam se posvetila ovom radu. Ovo mi je bilo sve u životu. Koliko godina radim sramota me i da kažem, radila sam u dve smene ceo život, jesam se zasitila, ali kad odem negde sve mislim ode sve. Nije mi nužda da radim, ali volim -rekla je baka Buda u emisiji Kvadratura kruga.

Iz kuhinje tokom dana retko izlazi, živi u hotelskoj sobi u kojoj samo prespava, a u trenucima samoće preispituje svoj život.

- Razmišljam da je moglo sve drugačije, imam puno želja koja nisam ostvarila, bila sam zaljubljena u svoj rad, čini mi se kao da sam juče došla i počela da kuvam - kaže starica.

Baka Buda danas ima 85 godina, kaje se jedino što nije imala porodicu, pa je neretko jela spremala sa suzama u očima.

 

- Nekad malo otplačem, sve mislim da sam nekom suvišna, nisam se udala, nemam porodicu, nikada nisam gledala za sebe, uvek sam gledala prvo drugima da pomognem, pa onda sebi, svi mi kažu budala si, jesam, ali šta da radim, bolje je da bude čovek siromašan i da gleda na svakog, a ne bogat i da misli samo na sebe - kaže vrsna kuvarica i žena koja je oličenje davno izgubljenih vrednosti.

Bolje je da bude čovek siromašan i da gleda na svakog, a ne bogat i da misli samo na sebe

Buda Mladenović otišla je u penziju sa 10 hiljada dinara, ugostila je jednom prilikom i Tita, a nikada nije dobila jedan dinar zato što je ostajala i radila dve smene dnevno, ali kako kaže ona nikada nije gledala materijanu stranu posla, radi ono što voli.

Na pitanje odakle joj više snaga da radi, drži kutlaču u rukama i sate provodi za šporetom, Buda je rekla da joj volja i ljubav prema poslu daju snagu.

 

OVO JE NAJSTARIJA ŽENA U SRBIJI:Baka Đurđa iz Vranja rođena je 1908. godine!

 

 

Komentari (0)
Loading