"Razvedenu ženu nisam video da je UVENULA, udatu JESAM": Muškarci u Srbiji uglavnom veruju u BRAK, ali je jedan komentar priča za sebe

Vesti 13.02.2023 22:15 2

Nepisano je praviklo da razvod češće teže padne ženama nego muškarcima, naročito na Balkanu, gde najveći teret nose žene. Pa kada se razvedu i odluče da se oslobode tereta, onda procvetaju, postanu lepše, bolje, rasterećenije

"Razvedenu ženu nisam video da je UVENULA, udatu JESAM": Muškarci u Srbiji uglavnom veruju u BRAK, ali je jedan komentar priča za sebe

Shutterstock

 

Toliko žena u brakovima i vezama ne oseća da ih druga strana vidi, čuje i priznaje na pravi način. Ista je stvar i sa pojedinim muškarcima. Najčešće se zaključuje da je komunikacija ključna za zdravi brak. 

Za razvod se najčešće kaže da je "mala smrt". Promena na fizičkom i mentalnom nivou, posle braka se primeti kako na ženama, tako i na muškarcima, a ne mora nužno da bude promena na bolje. I to ljudi vide na razvedenim osobama, i izolovani primeri načešće postaju univerzalno pravilo.

I da, naravno, nema pravila bez izuzetka. Mnoge žene ostaju u bračnim zajednicama koje su davno postale nefunkcionalne, mučne, ili traumatične i bolne. Upravo je to postalo tema diskusije na društvenim mrežama.

A mi smo tim povodom pitali muškarce kako komentarišu konstataciju jednog muškarca koji kaže da još nije video razvedenu ženu da je propala i psihički i fizički, a da udatu jeste.

printscreen/Tviter

 

U startu  je Nenad izneo svoju tvrdnju u želji da opovrgne početnu premisu, pa kaže "to je konstatovala žena pišući u muskom rodu".

Na sreću, bilo je i onih muškaraca koji su teorijske tvrdnje potkrepili primerom iz svog okružena.

Milorad kaže da je njegova prijateljica shvatila da posle brodoloma život nije ono što te snađe, već da sudbina može da se uzme u svoje ruke. "Iskreno, drugarica se skoro razvela i stvarno je procvetala".

Ova tvrdnja nije jednoglasno prihvaćena. Bilo je i suprotnih mišljenja, gde je Aleksandar uveren da nijedna žena ne želi da bude razvedena i veruje da je češći slučaj da ne žele da se venčaju.

- Video sam žene koje su se u braku preporodile i fizički i psihički. Verujem da neke žene ne žele da uđu u brak, ali mislim da nijedna ne želi da bude razvedena. Ima slučajeva gde sam brak, odnos sa mužem ili decom, od žene uzme sve najbolje, a i suprotnih slučajeva. Sve zavisi od slučaja do slučaja - rekao je Aleksandar.

Nemanja smatra da je ova tvrdnja prilično seksistička i da postoje i žene monstrumi zbog kojih muškarci svašta trpe, samo se o tome manje govori. 

- Kada je u braku muško psihopata, vesela žena trune u braku, jer pretežno kasno skonta da je on psihopata, sve do tada ga u svojoj glavi brani, da traži opravdanje za njega. E kad odluči da preseče i izađe iz toksičnog odnosa, tad za nju kažu da se prolapšala, da je procvetala i psihički i fizički - rekao je Nemanja.

Komentari (2)
Loading
Jelena
13.02.2023 23:43

Bravo . Istina.

baš tako
14.02.2023 00:33

udovac propada a udovica procveta