"Ubila sam Sonju": Devojčica (11) hladno i sabrano priznala zašto je izbola drugaricu iz razreda

Vesti 16.02.2023 12:30 0

Zbog zaljubljenosti u istog dečka devojčica je izbola drugaricu iz razreda nožem

"Ubila sam Sonju": Devojčica (11) hladno i sabrano priznala zašto je izbola drugaricu iz razreda

Shutterstock

 

Jedanaestogodišnja Ilvira (ime promenjeno), učenica Osnovne škole u Liceju, isekla je svoju drugaricu Sonju u toaletu škole. Nakon toga se mirno vratila u razred u kojem je održan čas, pokazala krvavi nož, a na pitanje gde je drugarica otišla, odgovorila je: „Ubila sam Sonju“.

Žrtva je zadobila mnogo uboda i izgubila je veliku količinu krvi - lekari su devojčicu odveli na intenzivnu negu i priključili na respirator.

Istraga još pokušava da otkrije razlog zašto je Ilvira napala drugaricu iz razreda.

Neki komentarišu: sve zato što je Sonja prestala da se druži sa njom, drugi misle: devojčice su bile zaljubljene u istog dečaka.

- Zaista su bile dobre drugarice. Sonja je obična devojka, komunikativna. Družila se sa svima. A Ilvira nije bila takva. Često je ćutala. Nije bila previše otvorena i nasmejana, za razliku od Sonje veoma mirna. Nikad se ni sa kim nije otvoreno svađala! Stoga je za nas sve što se dogodilo pravi šok - rekli su dečaci iz njihovog razreda.

Drugovi iz razreda se takođe pridržavaju verzije da je njihovo prijateljstvo narušeno, a Ilvira je pokušala da na silu nastavi njihovo druženje,.

- U razredu sa nama je dečak koji se Sonji dopao u četvrtom razredu. Nisu bili u vezi, nisu izlazili. To je bila školska, platonska ljubav. I Ilviri se dopadao isti dečak, koji nije bio zainteresovan za nju, pa se trudila da to sakrije - reklo je društvo iz njihovog odelenja.

Ilvira je tog dana izostala sa trećeg časa engleskog jezika i nije prisustvovala nastavi. Kako kažu dečaci iz njenog razreda, izgleda je Sonji napravila sačekušu.

- Nije došla na engleski. Desetak minuta nakon početka časa, Sonja je podigla ruku i zatražila od nastavnika dozvolu da ode u toalet. Mislimo da je Ilvira stajala negde u blizini učionice i čekala da Sonja izađe kako bi je napala u toaletu. Ispostavilo se da je tokom prethodnog časa takođe čekala trenutak kada bi mogla da uhvati Sonju bez svedoka ... ”- tvrde drugovi iz razreda.

Tvrde i da se iz toaleta nije čuo vrisak. Devčica je prolazila i čula jedva čujan glas - otvorila je vrata i videla kako Ilvira tuče Sonju nožem. Ona je vrisnula, pa je Ilvira zaustavljena.

„Bila je veoma, veoma mirna u tom trenutku! Bilo je veoma jezivo. Svi su sedeli ukočeni“.

Nastavnica se, prema momcima, ponašao što je moguće mirnije. Brzo je izvela decu iz učionice, a Ilviru je zaključala unutra sa nožem. Tu je ubrzo stigla policija.

Prema izvoru iz policije, Ilvira je provela noć pod nadzorom lekara u dečijoj psihijatrijskoj bolnici. Ona će biti ispitana u roku od nekoliko dana. Već testirano na zabranjene supstance, ali ništa nije pronađeno.

Povređenu 11-godišnju Sonju nadziru lekari. Sada može sama da diše. Sa odeljenja intenzivne nege je prebačena na odeljenje hirurgije.

Stručnjaci govore o pozitivnoj dinamici, ali do sada primećuju umereni stepen ozbiljnosti - devojka je došla sebi, počela da govori.

Uprkos svom stanju, Sonja se seća tragičnih događaja i brine za svoje drugove iz razreda.

 

Komentari (0)
Loading