Rekla je sestri da premlada za BRAK: Šokirao je njen ležeran odgovor

Vesti 03.03.2023 22:00 0

Iako danas u savremenim društvima razvod više nije tabu i niko ga ne doživljava kao nešto skandalozno, neki i dalje imaju tradicionalno viđenje braka i takav kraj im nije prihvatljiva opcija.

Brak

Shutterstock

Zato je jedna žena, kako je i sama napisala na Redditu, bila šokirana kada je shvatila kako njena mlađa sestra, koja tek treba da se uda, gleda na brak.

Žena je objasnila da je njena 23-godišnja sestra trenutno verena i da planira venčanje sa svojim dečkom, iako smatra da je još premlada i da treba bolje da razmisli da li zaista želi da se uda. Međutim, kada je sestri ovo otvoreno rečeno, njen neobavezan odgovor ju je iznenadio.

"Moja sestra ima 23 godine i verena je. Dečko joj je izgleda dobra osoba, ali po mom mišljenju oboje su premladi za brak. Njen mozak se još razvija u tim godinama i zato treba da čeka, što nije problem jer niko ne brine o njoj. vrši pritisak na nju da se uda“, objasnila je ona. „Znam da se to mene ne tiče, ali rekla sam joj šta me brine i dala joj statistiku o razvodima (ljudi koji se venčaju tako mladi imaju mnogo veće šanse da se razvedu). Očekivala sam da će mi reći koliko voli svog dečka i koliko je sigurna da će zauvek biti zajedno ili tako nešto naivno, ali ne.Rekla mi je da joj je svejedno da li će se razvesti i da neće da stavi svoj život na čekanje zbog nekih statistike o tuđim životima, i da ako se ispostavi da je brak greška, lako se razvesti"...

„Bila sam šokirana. Rekla sam joj da je odvratno što tako gleda na brak i da sam tek sada 100 odsto sigurna da ne treba ni da se uda jer mislim da nije privržena momku i da želi da se uda iz pogrešnih razloga“, rekla je žena i dodala da se zbog njenog odgovora „promenilo mišljenje o njenoj mlađoj sestri“. "Rekla je da je to njen život i da ja treba da brinem o svom, umesto da pokušavam da kontrolišem i osuđujem njen. Generalno ne smatram sebe osobom koja osuđuje i mislim da svako ima pravo da radi šta želi (sve dok je to ne nanošenje štete drugima) pa stvarno ne znam zašto me je tako nazvala; da li sam pogrešila što sam tako razgovarala sa njom?“, upitala je ona.

- Njen pogled na brak je zapravo veoma zdrav i zreo i zaista danas niko ni sa kim ne treba da ostane u braku ako to ne želi - odgovorio je jedan korisnik, a većina se složila sa njim.

"Čini se da bi svaki njen odgovor bio pogrešan za vas. Da vam je rekla da je jako zaljubljena i da je tako suđeno, pomislili biste da je naivna i glupa. Kada bi vam rekla da njen brak može da se završi razvodom, bili biste ljuti što ona to ne shvata dovoljno ozbiljno – šta bi ona mogla da vam kaže a da budete zadovoljni?“, upitao je drugi, preneo je Mirror.

 
Komentari (0)
Loading