Štedela je i za tri godine kupila STAN: Evo čega je sve morala da se ODREKNE

Jelena Vukelić Vesti 26.05.2023 12:39 0

Oduševila je mnoge svojim načinom štednje, a na ovaj način mogu uštedeti svi koji imaju dovoljno velika primanja da pokriju sve osnovne životne troškove

Štedela je i za tri godine kupila STAN: Evo čega je sve morala da se ODREKNE

pixabay

Čeri Haui, devojka sa Novog Zelanda, postala je pravi hit na Internetu nakon što je podelila jednostavan trik kojim je uštedela novac za novi stan za samo tri godine, a svoj "recept" otkrila je u grupi na Fejsbuku gde je mnoge oduševila načinom štednje.

Ona je kupila novi stan u Ouklandu, nakon što je za njega štedela samo tri godine.

- Majka me je naučila da ovako organizujem trošenje novca i posle tri godine mogla sam da kupim stan - napisala je Čeri Haui.

Pa, u čemu je tajna?

Čeri tvrdi da novac koji zaradite treba da bude podeljen na tri različita dela. Prvi je da se plate računi za uobičajene troškove kao što su komunalije, kirija, prevoz, nedeljni džeparac. Drugi deo novca treba da odbojite za odlazak kod frizera, kupovinu odeće i obuće, poklona, ​​odlazak kod lekara. A treči deo se sklanja i odbaja za "novi stan" ili neki drugi cilj.

Ona kaže da je veoma važno držati se ovih podela i ne trošiti više od planiranog.

- Ne padajte u iskušenje da trošite novac na namirnice ili obrnuto, važno je da se pridržavate onoga što sami odredite - savetuje Čeri, koja objašnjava da se na taj način ne štedi nužno za stan, već za ono što određena osoba želi, kao putovanje, novi auto...

Dakle, važno je "samo" da imate dovoljno velika primanja da možete da odvojite novac na tri različite gomile.

Komentari (0)
Loading