Šest dana je sedeo u AUTOMOBILU zatrpan snegom: Evo šta je uradio da bi PREŽIVEO

Vesti 12.03.2023 20:00 0

Šest dugih noći bio je zarobljen

Šest dana je sedeo u AUTOMOBILU zatrpan snegom: Evo šta je uradio da bi PREŽIVEO

Shutterstock

Ovako se 82-godišnji muškarac iz Kalifornije (SAD) borio da preživi nakon što ga je iznenadila snežna oluja dok je putovao automobilom. Automobil je bio zatrpan u snežnom nanosu skoro do krova, a okolo nije bilo ni žive duše. Džeri Žuret, bivši radnik NASA-e, ipak je bio pribran. I to ga je jedino spasilo...

Krajem februara ove godine Stanovnike Kalifornije iznenadila je neobično jaka snežna oluja. Srećom, 82-godišnji Džeri Žuree, bivši radnik NASA-e, je preživeo ovaj pakao.

Na putu je 82-godišnjaka iznenadila snežna mećava i muškarac se zaglavio u automobilu u snežnom nanosu. Međutim, čovek je ostao pribran, uprkos činjenici da u blizini nije bilo žive duše i da mu je automobil bio zatrpan snegom skoro do krova. Da stvar bude još gora, čovek u početku nije mogao da pozove pomoć.

Džeriju Žureu je bilo strašno hladno, jer je na sebi imao samo tanku jaknu i pretila mu je opasnost da se smrzne. Na sreću, u kolima je imao jorgan i peškir i mogao je da se ugreje. Čovek je jeo kroasane i kekse koje je poneo sa sobom na put i pio otopljeni sneg. Neko vreme je uspevao da upali auto da bi uključio grejanje, ali mu se onda ispraznio akumulator.

Supruga Džerija prijavila je nestanak, ali spasioci nisu uspeli da ga pronađu zbog teških vremenskih uslova. Tek četvrtog dana čovek je uspeo da pozove pomoć.

Skoro je bio prekriven snegom, ali ne sasvim. Izvukao je ruku kroz prozor i mahnuo njome“, rekao je Džo, brat 82-godišnjaka, lokalnoj štampi.

Amerikanac se nalazio na deonici puta koji je bio zatvoren zbog mećava i obilnih snežnih padavina. Na prvi pogled, spasioci u helikopteru su Džerijev auto zamenili za kamen.

Čovek je avionom prebačen u lokalnu bolnicu, koju je napustio kasnije tog dana.

„Stvarno mislim da je to čudo“, kaže Džo. Bio je nasmejan sve do aerodroma. Bio je srećan što je iz ove priče izašao nepovređen.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading