"Spava u mom krevetu i redovno se mazimo": Ovo je muškarac koji ima krokodila za LJUBIMCA

Vesti 15.03.2023 14:19 0

29-godišnji Džonatan iz Meksika ima za kućnog ljubimca krokodila koji slobodno šeta po kući, voli da se mazi i izležava na sofama.

"Spava u mom krevetu i redovno se mazimo": Ovo je muškarac koji ima krokodila za LJUBIMCA

Printscreen/Instagram

Krokodili imaju zastrašujuću reputaciju, a mnogi u divljini poznati su po svojoj agresivnoj prirodi i spremnosti da jedu sve što im se nađe na putu, uključujući ljude. 29-godišnji Džonatan kaže da se njegov kućni ljubimac krokodil Gamora ponaša kao pas i da mu je dozvoljeno da luta kućom do mile volje, prenosi Mirror.

Džonatan i Gamora žive u San Luis Potosiju u Meksiku, a Gamora može slobodno da luta kućom gde god i kad god želi. Voli da provodi vreme ležeći na foteljama ili se zavlači u Džonatanov krevet. Zna da se penje uz stepenice, a ispred kuće je i jezero na koje ide kad hoće. Džonatan kaže da je vrlo malo slučajeva krokodila koji se mogu prilagoditi životu u kući kao i ona: „Činjenica da je ona tako poslušan primerak za svoju vrstu da vam dozvoljava da je nosite i budete blizu nje, bez besa ili nervoze, je iznenađujuća." .

 

 


Džonatan je svoju neobičnu ljubimicu nazvao Gamora, po liku Čuvara galaksije, jer kada ju je kupio, bila je mala, zelena i agresivna životinja. Dodaje: „Vrsta kojoj ona pripada poznata je po agresivnosti u divljini, a njen karakter joj je, naprotiv, čak dozvolio da učestvuje kao model u spotovima i fotografisanju. Gamora nije jedini četvoronožni član ove porodice, društvo joj prave dve čivave i nekoliko kornjača i aligatora.

 

 

 

 


Briga o grabljivcu nije nimalo laka, a pored vlasničkog kreveta, Gamora uživa i u zdravoj ishrani koju čine zečevi, pacovi, govedina, piletina i neki rakovi koji se moraju nabaviti iz mrestilišta. Džonatan takođe mora da kontroliše temperaturu u svom domu da bi Gamora održao u pravom okruženju. „Čim se probudim, idem da proverim digitalni termostat da vidim da li je sobna temperatura u redu – obično su sobe malo hladne, ali to je nešto što mogu da popravim jednostavnim uključivanjem grejača.“

 

 

 

 


Nakon provere temperature, Džonatan se baca na pranje filtera, koji je važno prati svaki dan jer je Gamora velika životinja čija je hrana puna kostiju i masti, pa je potrebno izbegavati prljanje vode. Nakon pranja filtera, Džonatan mora da proveri i očisti ribnjak, dok se Gamora sunča pored njega. Džonatan ima i devojku koja se vrlo brzo prilagodila Gamori. „Iako možda ne izgleda tako, ona je pomalo gmizavac koji voli pažnju, a činjenica da moja devojka takođe ima gmizavce kao kućne ljubimce je mnogo pomogla u njihovom okupljanju“, dodaje Džonatan.

 

 

Komentari (0)
Loading