Otišla je kod KIROPRAKTIČARA, a onda pala u KOMU: Zbog jedne greške devojka je provela OSAM meseci u bolnici i ostala POTPUNI invalid

Vesti 16.03.2023 18:30 0

Dana 16. juna 2022, Kejtlin Džensen, 29, umorna studentkinja, otišla je kod kiropraktičara na rutinsko nameštanje kičme

Otišla je kod KIROPRAKTIČARA, a onda pala u KOMU: Zbog jedne greške devojka je provela OSAM meseci u bolnici i ostala POTPUNI invalid

Printscreen/Facebook/Darlene Jensen

Samo nekoliko sati kasnije, bila je klinički mrtva. Tek u februaru 2023., posle osam dugih meseci, Kejtlin je konačno puštena iz bolnice. Šta se dogodilo kod kiropraktičara?

U junu 2022, Kejtlin Džensen, student hemije i biologije na Univerzitetu Džordžija Južni, provela je dane učeći. Bližili su se ispiti, a Kejtlin je bila odlučna da dobije najbolje ocene.

Nažalost, stalno pregledavanje knjiga izazvalo je bol u vratu i leđima. Posle nekog vremena odlučila je da ode kod kiropraktičara. Nije ni znala da će to skoro platiti životom.

Nedugo nakon rutinske posete kiropraktičaru, Kejtlin je počela da se oseća malaksalo, pa je pozvala hitnu pomoć. Odvela ju je pravo u operacionu salu. Hirurzi su bili šokirani. Ispostavilo se da je kiropraktičar presekao četiri Kejtlinine karotidne arterije dok joj je nameštao kičmu.

Operacija nije bila laka. Žena je imala moždani udar i bila je klinički mrtva 10 minuta. Konačno, lekari su uspeli da zašiju deo arterija i ubacili joj stent u jednu od arterija. Nažalost, njeno stanje je i dalje bilo veoma ozbiljno. Posle operacije, prebačena je na odeljenje intenzivne nege u bolnici u Savani, Džordžija, gde je provela narednih mesec dana.

Zbog njenih povreda, Kejtlin nije mogla da se kreće, priča ili jede, a mašine su disale za nju. Njena majka Darlene spavala je kraj njenog kreveta sve vreme kako bi bila sigurna da se Kejtlin ne zadavi u snu .

U septembru je žena prebačena u Šeferd centar u Atlanti, gde je započela fizikalnu terapiju. 16. februara 2023. konačno je otpuštena kući.

Kejtlin se preselila u novi dom koji su u potpunosti platili donatori - porodični prijatelji su donirali skoro 170.000 dolara na GoFundMe stranici da ga prilagodi njenim potrebama, odnosno postavi posebne rampe, rukohvate i druge pogodnosti.

Darlin i Kejtlin nisu mogle da zadrže suze od emocija dok su ulazile unutra. „ Moja ćerka će moći da se oporavi u ovoj kući “, rekla je Darlin.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading