Svi misle da je BEBA, a on se rodio pre 27 godina: Svet šokira svojom pojavom, mnogi veruju da je njegova uloga posebna

Vesti 18.03.2023 20:07 0

Manpret Singa je zarobljen u telu bebe, ne može da priča da se razvija

Svi misle da je BEBA, a on se rodio pre 27 godina: Svet šokira svojom pojavom, mnogi veruju da je njegova uloga posebna

Profimedia

Njegovi susedi u Hisaru u Indiji ga nazivaju „čovekom veličine pinte“ i potrebna mu je 24-časovna nega kao malom detetu. Svuda ga nosi tetka Lakhvinder Kaur (42), sa kojom živi, prenosi Metro.

Njegov ujak Karanvir Sing, 45, rekao je: „Manpret se kikoće kao dete i retko je tužan. „Samo kada psi ili bilo koja druga životinja ispuste zvuk, on se uplaši i zaplače.Sa druge strane, njegova okolina ga obožava! Smatraju ga reinkarnacijom hinduističkog boga i ljudi dolazi iz svih delova države kako bi ga upoznali.


„On je divno dete i gestikulira gostima da sednu i pokušava da se sprijatelji sa njima.“ Njegova tetka je dodala: „Toliko volimo ovaj mali snop radosti da mi se srce stisne od ideje da ga pustim.“ Zabrinuti za njegovu budućnost,pa je porodica  konsultovala brojne lekare koji su rekli da je potrebna odgovarajuća istraga njegovog stanja pre nego što budu u stanju da daju odgovarajuću dijagnozu. Troškovi istrage i preliminarnog tretmana iznosili bi oko 500.000 rupija - nešto manje od 5.400 funti.
Svi misle da je BEBA, a on se rodio pre 27 godina: Svet šokira svojom pojavom, mnogi veruju da je njegova uloga posebna

Profimedia

 

Manpret je bio zdrava beba kada se rodio, ali je prestao da raste pre nego što je mogao da hoda ili govori bez ikakvih drugih znakova ili simptoma. Doktori su u početku rekli njegovom ocu Jagtaru Singhu (50), malom farmeru, da će ponovo početi da raste, ali kada se to nije dogodilo, lekari su sugerisali da bi to mogao da bude hormonski poremećaj. Porodica je još uvek u nedoumici zašto je Manpeet prestao da raste, jer ima starijeg brata i sestru koji su odrasli bez sličnih simptoma.

Pretpostavlja se da ovaj neobični mladi čovek ima Laronov sindom, ukoliko se uzme u obzir njegova građa i opuštena koža, kao i mentalni sklop.Laronov sindrom (LS), poznat je kao neosetljivost na hormon rasta ili nedostatak receptora hormona rasta (GHRD), je autozomno recesivni poremećaj koji karakteriše nedostatak proizvodnje faktora rasta 1 sličnog insulinu (IGF-1; somatomedin-C) kao odgovor na hormon rasta (GH; hGH; somatotropin).Obično je uzrokovana naslednim mutacijama receptora hormona rasta (GHR).


Komentari (0)
Loading