Žalila se na bolove u stomaku i telesna temperatura joj je skočila na 39 stepeni. Nešto nije u redu sa devojčicom. „Oči su joj bile mrtve, beživotne“, rekla je devojčicina majka.
Kada je majka pokupila ćerku iz vrtića, primetila je da je trogodišnjakinja depresivna i da se ne oseća dobro. Sa svakim satom, stanje devojčice se pogoršavalo. Dete je bilo bez energije, dremalo, a pogled je bio odsutan.
Dramatičnu priču ispričala je Britanka Šarlot Vingfild, majka trogodišnje Bruklin-Mai. Žena je primetila da joj je ćerka bolesna po povratku iz vrtića. Devojčica nije spavala 21 sat, a onda je zaspala dok se igrala. Temperatura joj je skočila na 39 stepeni.
Energična i nasmejana devojčica bila je letargična i umorna. Zabrinuta majka pozvala je svog lekara opšte prakse za savet. Doktor je rekao da je možda virus. Tri dana kasnije, ispostavilo se šta je bio problem.
Printscreen/Facebook
Uzrok strašnih tegoba trogodišnjakinje je bio... Čokoladno jaje. Čokolado jaje bilo je kontaminirano bakterijama. Potvrđeno je da je dete zaraženo salmonelom, piše fakt.pl.
Iako se Bruklin-Mai već oporavila, još uvek je iscrpljena bolešću, a ponekad se i temperatura vrati. Prošlo je nedelju dana od trovanja, ali posledice su i dalje prisutne. Devojčica i dalje pati od bolova u stomaku, nema energije i brzo se umara.
Kontaminirani slatkiši
Majka devojčice apeluje na roditelje da bace čokoladna jaja ako im deluje da nešto nije ok. Prošle nedelje u Velikoj Britaniji, proizvođač konditorskih proizvoda Ferero povukao je nekoliko serija svojih proizvoda sa polica zbog straha od kontaminacije opasnom bakterijom.
Salmonela je otkrivena u jednoj od Fererovih fabrika u Arlonu u Belgiji. Iako je fabrika sada zatvorena, hiljade čokolada je otišlo u prodaju, uključujući u Francuskoj, Nemačkoj i Belgiji.
BONUS VIDEO
