Nije znala, pa se udala za bliskog rođaka: "Sva naša deca imaju 10 prstiju na rukama i nogama."

Vesti 25.03.2023 08:45 2

Bračni par sa troje dece otkrio je posle 17 godina braka da su u srodstvu.

Nije znala, pa se udala za bliskog rođaka: "Sva naša deca imaju 10 prstiju na rukama i nogama."

Printscreen/TikTok

Kada neko kaže da 'sve ostaje u porodici' to ne bi trebalo da znači da se udate za člana svoje porodice, ali ovaj par je upravo to uradio. Tridesetogodišnja Selin Kineones iz Denvera u Koloradu nedavno je otkrila da je u srodstvu sa svojim suprugom Džozefom, sa kojim je u braku 17 godina. Ispostavilo se da iako je veza između supružnika jaka, još je jača ako su rođaci, prenosi New York Post.


Ovaj neobični par venčao se 2006. godine i ima troje dece. Selin je podelila svoje iskustvo saznanja da je u srodstvu sa suprugom na TikToku, gde su mnogi bili šokirani njenim priznanjem. U video snimku ona objašnjava da ona i njen suprug Džozef odgovaraju 62cM, ili 62 centimorgana, što je jedinica za merenje genetske srodnosti. To znači da imaju zajedničkog pretka osam generacija unazad. Nakon što su ovo saznali, mnogi su im rekli da im je odvratno što su u braku i imaju decu, a neki su čak pominjali da njih dvoje neverovatno liče . Drugi su joj rekli da ovakve stvari drži van društvenih mreža.


Selin nastavlja: ​​„2016 godine, nakon deset godina braka, Džozef i ja smo predali svoj DNK na MiHeritage.com, nadajući se da ćemo otkriti neke manje poznate činjenice o našem poreklu." Nakon što su stigli rezultati i dokazali njihovo krvno srodstvo, par je bio šokiran. „Bilo je poražavajuće. Pomislila sam: 'Dušo, mi smo u srodstvu. Da li uopšte treba da budemo zajedno?’ Ovo je čudno. To me je zaista prestrašilo", dodaje Selin.


Ali, iako su mnogi pretpostavljali da će par raskinuti, naučili su da se nose sa ovom situacijom i nastavili da žive u srećnom braku. Selin je rekla: "Volim svog rođaka i drago mi je što sam se slučajno udala za njega." Džozef i Selin dele zajedničkog pretka sa prezimenom Erera, a Selin kaže da incestuozne veze nisu neuobičajene za njihovo područje: „Kolorado izgleda tako veliki, ali zaista nije. Svako svakog poznaje i najverovatnije su svi u srodstvu”. Selin i Džozef su otvoreni po ovom pitanju sa svojom decom i napominju da je bolje saznati od njih nego putem DNK testa. Takođe, Selin kaže da su njihova deca očigledno zdrava uprkos zajedničkim genima: "Sva naša deca imaju 10 prstiju na rukama i nogama."

U komentarima ispod njene objave neki su podelili svoja iskustva sa sličnim situacijama, pa je tako jedna devojka napisala: „Upoznala sam muškarca na porodičnoj zabavi i morala sam da pitam roditelje da li smo u srodstvu pre nego što sam izašla sa njim. Rekli su mi da smo rođaci u petoj generaciji, ali naše porodice su bile sasvim ok sa tim da izlazimo." Drugi je dodao: „Upravo sam saznao da smo moj dečko i ja, koji smo u vezi tri godine, peti rođaci. Treća žena je napisala: „Moji tata i maćeha su rođaci i venčali su se. Saznao sam posle venčanja, ali su oni znali i ranije i odlučili da se venčaju uprkos tome”.

BONUS VIDEO


 

 

Komentari (2)
Loading
Genetika
13.04.2023 16:04

Do 4.kolena ne bi smeli. Posle toga više nije važno.

Genetika
13.04.2023 16:04

Do 4.kolena ne bi smeli. Posle toga više nije važno.