Ubavka Mitić se odselila u Kanadu i stoji na čelu prestižne kompanije: Iz inata MUŽU je postala najmoćnija žena

Vesti 10.04.2023 20:00 0

Ubavka je u Torontu saglarila crkvu nalik na Studenicu

Ubavka Mitić se odselila u Kanadu i stoji na čelu prestižne kompanije: Iz inata MUŽU je postala najmoćnija žena

Printscreen/Youtube

 

Rebeka Mekdonald je moćna poslovna žena iz Kanade koja je nedavno postala član savetodavnog odbora Asocijacije profesionalnih tenisera (PTPA) na poziv Novaka Đokovića. Rođena kao Ubavka Mitić 1953. godine u Jugoslaviji, Mekdonald je odrasla u okruženju vrlo stroge porodice i završila je Prvu beogradsku gimnaziju. Nakon završene gimnazije, upisala je medicinu, ali je shvatila da to nije ono što želi u životu. Sa samo 22 godine, odlučila je da pobegne u Kanadu, koja je tada bila zemlja potencijala.

 

 

- Odrasla sam u Jugoslaviji, uz vrlo stroge roditelje. Završila sam Prvu beogradsku gimnaziju i upisala medicinu, ne zato što sam medicinu volela već zato što su tata i mama to želeli. Sa 22 godine sam pobegla u Kanadu. U to vreme je bilo lako dobiti vizu za Kanadu. Ta zemlja je bila dovoljno daleko od tate i mame, od Jugoslavije, od Evrope. Mislila sam da je Kanada zemlja potencijala. Tada sam bila relativno mlada, ali sam definitivno odlučila da sam sa životom u Jugoslaviji završila i nikada nisam pomišljala da ću se u Jugoslaviju vratiti. Zato nikada nisam imala želju za povratkom. Kada donesem neku odluku, ja sam sasvim fokusirana na nju, ništa ne može da me spreči da je sprovedem - kazala je u intervjuu za magazin Biznis.

 

 

Od tada, Rebeka Mekdonald se uspešno bavi biznisom i stoji na čelu Just Energy grupe, kompanije za trgovinu energentima koju je osnovala. Tokom godina, postala je dobitnica više nagrada u biznisu, što svedoči o njenom izuzetnom uspehu i preduzetničkoj duši.

U intervjuu za magazin Biznis, Rebeka Mekdonald je otkrila da nikada nije imala želju za povratkom u Jugoslaviju, već je bila sasvim fokusirana na svoj život i posao u Kanadi. Njeni stavovi i odlučnost su joj pomogli da ostvari svoje ciljeve i da postane poznata kao uspešna poslovna žena koja ne posustaje pred izazovima.

Sada, kao član savetodavnog odbora PTPA, Rebeka Mekdonald će biti deo tima koji će se baviti poboljšanjem položaja profesionalnih tenisera. Njena iskustva i znanje iz poslovnog sveta mogu biti dragoceni doprinos ovom cilju, dok se svet tenisa nada da će PTPA uspeti da unapredi položaj igrača na terenu i van njega.

 

 

O svom teškom putu govorila je i u intervjuu za TV Hram.

- Devojčica Ubavka Mitić otišla je u Kanadu i postala Rebeka Mekdonald. Bio je to trnovit put. Mnogo je teže nego što mladi misle. Zapad nije za svakog. Bio je to avanturizam. Kada ste mladi, ne razmišljate mnogo. Ali nikada nisam zažalila. Opstati na Zapadu je veoma teško. Ponosim se što sam Kanađanka srpskog porekla - rekla je Ubavka.

„I danas provodim puno vremena sa mladim devojkama i ženama jer mi mnogo smeta kada svi u Severnoj Americi krive muškarce za neuspeh žena. Žena mora da stane baš kao i muškarac iza onoga što želi da uradi. Mene je Srbija više pripremila za Zapad nego sam Zapad“, kazala je Rebeka, koja je u Torontu sagradila crkvu nalik na Studenicu.

 

Komentari (0)
Loading