Ona je SIMBOL za volju i TRUD: Iako je ušla u DEVETU DECENIJU uradila je ono što neko ne uradi dok je mlad!

Najžena Vesti 01.12.2021 08:00 0

Varata Šanmugatan ima još jednu želju: da napiše knjigu

Ona je SIMBOL za volju i TRUD: Iako je ušla u DEVETU DECENIJU uradila je ono što neko ne uradi dok je mlad!

Printscreen/Youtube

Varata Šanmugatan je šarmantna i živahna baka koja najveći deo svog vremena provodi sa unucima sa kojima igra skrebl, peva i pleše. Ali ova baka ima dovoljno vremena da se posveti svojim zadovoljstvima, a to su studije političkih nauka. Pre nekoliko dana postala je najstarija osoba koja je stekla master diplomu na Univerzitetu Jork u Kanadi, piše 24sedam. 

Zapravo, ovog 2. novembra ona je stekla svoju drugu master diplomu. Sada je njen rad bio fokusiran na rat u njenoj domovini Šri Lanki i mirovne procese. 

Varata kaže da su ljubav prema učenju kod nje i njena tri brata podsticali roditelji, koji su je poslali na studije u Indiju. Po sticanju diplome, vratila se u Šri Lanku i postala učiteljica. Tu je upoznala svog budućeg supruga, sa kojim je kasnije otišla da radi u Africi i Engleskoj. 

Živela je u različitim zemljama i kulturama i videla posledice ratnih sukoba u Etiopiji i svojoj zemlji. Sva ta iskustva i učenja Gandija, dalaj-lame i Nelsona Mandele navela su je da napiše svoj drugi master rad. 

Komentari (0)
Loading