Devojčica (9) SPAŠENA od braka sa starijim muškarcem? Američki mediji se prepucavaju preko DETETA

Vesti 05.12.2021 21:11 0

Priča o maloj devojčici Parvani Malik koji je prodata jednom starijem čoveku šokirala je svet. Novinari CNN-a snimili su trenutak transakcije kako bi opisali oslobađanje nekoliko nedelja kasnije. Novinari kažu da je priča izmišljena i da nije bilo prodaje deteta

Devojčica (9) SPAŠENA od braka sa starijim muškarcem? Američki mediji se prepucavaju preko DETETA

Printscreen/Youtube

CNN je 1. novembra objavio izveštaj o jednoj avganistanskoj porodici koja je zbog nemaštine prodala nekoliko godina staru ćerku. Mladoženja je bio punoletan muškarac i za devojku je platio odgovarajući iznos. Autori su prikazali Parvanine pripreme za put, i što je još važnije – prenos novca.

Scena je bila šokantna i pokazuje "surovu realnost humanitarne krize koja je zahvatila zemlju". Otac devojčice rekao je dopisniku CNN-a da "nema drugog izbora".

Šta je istina?

Početkom decembra, čitaoci su saznali da se zahvaljujući angažovanju američke fondacije, Malik vratila svojj porodici i započela novi život.

- Veoma sam srećna - rekla je.

- Oduzeta sam od muža, muž mi je bio star - dodala je. Predstavnik organizacije pod nazivom "Too Ioung to Ved" dodao je da je Parvanu pretukao njen trgovac.

Vašington post, u međuvremenu, ozbiljno sumnja u autentičnost priče CNN-a. Utvrđeno je da su avganistanski novinari pronašli izvore koji se ne poklapaju sa njihovom pričom. Čak je i njen otac tvrdio da je CNN izmislio materijal.

U intervjuu za lokalne medije, priznao je da je jednostavno pozajmio ćerku svom ujaku - a ne starcu koji nije u srodstvu - kao obezbeđenje za kredit koji je morao da otplati.

Naime, Parvanin otac i ujak trebalo je da osmisle priču o njenom braku kao način da dobiju preko potrebnu finansijsku pomoć.

CNN, međutim, demantuje ove izveštaje, dodajući da bi Parvana ostala u zatočeništvu da nije bilo njihove priče. Avganistanka i njeni rođaci došli su u hotel i u novoj priči rekli koliko su srećni zbog ovog preokreta i što im je ćerka vraćena.

Prodaja devojaka nije ništa novo u avganistanskom društvu. Većina njih se ilegalno gura u brak sa mnogo starijim muškarcima. Ne izgleda da talibani pokušavaju da zaustave ovu praksu.

Komentari (0)
Loading