Oborili su ga na "PRAVDI BOGA": Pošto je pao VOZAČKI ispit odmah je zapucao u SUD i podneo TUŽBU!

Vesti 09.12.2021 09:39 0

Pošto je tinejdžer iz Kalifornije pao vozački ispit 23. novembra zbog greške koju nije napravio, već automobil Tesla model tri, u kojem je polagao ispit - odlučio je da tuži auto-školu

Oborili su ga na "PRAVDI BOGA": Pošto je pao VOZAČKI ispit odmah je zapucao u SUD i podneo TUŽBU!

Pexels

Brus Rozenblum (16), rekao je da je za sve kriv Teslin regenerativni kočioni sistem, a za lokalne merije je rekao: 

- Na samom početku testa instruktor me je upozorio da auto sam usporava, čak i na znaku za zaustavljanje. I rekao mi je da se to već desilo dva puta, pre nego što smo izašli sa parkinga. Zatim smo nastavili sa testom. Uradio sam sve što je test zahtevao, nakon čega mi je rečeno da sam pao - priseća se Rozenblum.

Sistem regenerativnog kočenja aktivira se kada vozač smanji pritisak gasa. Sistem zatim ponovo hvata kinetičku energiju vozila i puni bateriju, usporavajući vozilo bez upotrebe kočnica.

Iako se sistem regenerativnog kočenja modela tri može onemogućiti, Brusu nije rečeno da deaktivira sistem.

Komentarišući listu rezultata vozačkog ispita, instruktor je napisao: "Podnosilac predstavke nije usporio automobil. Stavio je nogu na kočnicu tek nakon što je automobil usporio i zaustavio se."

- I zato sam je pitao šta mogu da uradim sledeći put kada položim test. I rekla mi je da ne uzimam Teslu, već samo da pozajmim tuđi auto - rekao je Brus.

Dečakov otac Nil podneo je tužbu protiv lokalne auto-škole, a nakon što su mediji počeli da izveštavaju o priči, odeljenje za terenske operacije auto-škole dalo je Brusu vozačku dozvolu.

Srećom, Brus je dobio vozačku dozvolu, a auto-škola je svom osoblju izdala uputstva da se sistem regenerativnog kočenja više ne može koristiti kao razlog za procenu greške u vožnji.

Komentari (0)
Loading