Nisu PRIHVATILI njenu vezu, a ona je ostala TRUDNA: Zbog toga što je RODITELJIMA ukaljala čast, presudili su joj SRPOM, a onda napravili SELFI!

Vesti 09.12.2021 21:30 0

Policija Zapadne Indije uhapsila je tinejdžera osumnjičenog da je obezglavio svoju stariju sestru. Prema saznanjima lokalnih vlasti, razlog je bio brak bez saglasnosti porodice. Ovo je takozvano ubistvo iz časti

Nisu PRIHVATILI njenu vezu, a ona je ostala TRUDNA: Zbog toga što je RODITELJIMA ukaljala čast, presudili su joj SRPOM, a onda napravili SELFI!

Pexels/Titiksha

Kako je preneo Bi-Bi-Si, žena je spremala čaj za brata i majku kada su je napali srpom. Tinejdžer se sam predao policiji. Prema nekim izveštajima, on i majka je trebalo da naprave selfi sa glavom mrtve 19-godišnje devojke pre nego što je služba intervenisala .

Hteli su da naprave selfi 

Na zahtev advokata, mladić je privremeno upućen u popravni dom. Njegov advokat je pokušao da dokaže da je bio maloletan kada se ubistvo dogodilo. Međutim, policija planira da ove tvrdnje ospori na sudu. To pravdaju dokumentima pronađenim u kući nasilnika, prema kojima bi mu se trebalo suditi kao punoletnom.

Majka je u pritvoru. Tragedija se dogodila u okrugu Aurangabad - jednom od 35 okruga države Maharaštra, u kojem živi skoro 3 miliona ljudi.

Žrtva je pobegla u junu 2021. da se uda za svog ljubavnika nakon što se porodica protivila njihovoj vezi. Iako su oboje pripadali istoj klasi, roditelji ubijene nisu odobravali njen izbor zbog goreg materijalnog stanja muškarca. Par je odlučio da ograniči kontakt sa rođacima.

Nedelju dana pre ubistva, njena majka ju je posetila, saznavši da je 19-godišnjakinja ostala trudna.
U Indiji svake godine stotine ljudi budu žrtve ubistava iz časti. Najčešće je to zbog zaljubljenosti ili veze koju porodica žrtve ne prihvata. Termin "ubistvo iz časti" odnosi se na koncept časti i porodične tradicije. Ove vrednosti su još uvek duboko ukorenjene u većem delu hinduističkog društva, iako je kastinski sistem zvanično ukinut 1947. godine, a ustav iz 1950. zvanično je ukinuo sve privilegije vezane za njega.

U martu ove godine, u severnoj državi Utar Pradeš, policija je uhapsila čoveka koji je odrubio glavu svojoj ćerki.

Nakon što ga je policija zaustavila, muškarac je priznao da se osećao obaveznim da ubije ćerku tinejdžerku jer nije prihvatio njenog dečka. Takođe je priznao da je i izabranik njegove ćerke planirao da ga ubije, ali "nažalost " nije uspeo da ga prvi pronađe.

Komentari (0)
Loading