Banjalučanka RASPAMETILA region: Ana je vozač autobusa, kamiona, teniski sudija, optičar, poslastičar, kozmetički tehničar i diplomirani politikolog, a izgleda kao milion dolara

Lana Vidović Vesti 13.12.2021 18:15 0

Tridesetogodišnja Ana Lukajić diplomirani je politikolog za međunarodne odnose, kozmetički tehničar, vozač kamiona i autobusa, optičar, teniski sudija, poslastičar, model, promoter i majstor za izradu ukrasnih figura i nakita

Banjalučanka RASPAMETILA region: Ana je vozač autobusa, kamiona, teniski sudija, optičar, poslastičar, kozmetički tehničar i diplomirani politikolog, a izgleda kao milion dolara

Printscreen/Facebook

 

Tridesetogodišnja Ana Lukajić diplomirani je politikolog za međunarodne odnose, kozmetički tehničar, vozač kamiona i autobusa, optičar, teniski sudija, poslastičar, model, promoter i majstor za izradu ukrasnih figura i nakita!

- Stalni posao mi je optičarskoj radnji, gde sam zaposlena kao optičar. Pored ovog posla, osam godina već radim nokte i druge kozmetičke usluge, a po potrebi radim i torte i ostale poslastičarske usluge. Spojila sam nešto nespojivo. Sve što radim to i volim, posebno taj kozmetički posao. Svestrana sam i sve mi fino ide, radim kvalitetno. Vremenom sam sticala znanja iz raznih oblasti - navodi za "Source" Ana Lukajić.

Ova Banjalučanka kaže da put do boljeg života dolazi prvenstveno obrazovanjem i stalnim učenjem i usavršavanjem. Ona ne odustaje, iako joj bogat CV ponekad nije od pomoći.

 

 

- Ako apliciram za komercijalistu na primer, onda u CV stavim samo deo koji je vezan za tu poziciju, dakle vozačke i slično iskustvo. A pošto sam pohađala dosta seminara i kurseva, onda to sve stavim u biografiju. Međutim, u jednoj firmi su mi rekli da je predugačak i da oni nemaju vremena da to čitaju, da malo skratim - kaže Ana.

Pored svih poslova, ova mlada devojka stiže i da sudi teniske mečeve u svom gradu. Za tenis kaže kako je taj sport zavolela od malih nogu i trenirala.

- Ja sam igrala šest godina tenis i imala povredu, tako dam sam prestala, ali godinu dana pre prestanka, položila sam licencu za sudiju, pošto se kod nas održava ATP Challenger Banja Luka i bilo je potrebe za sudijama. Mogu da sudim manje turnire u stolici, a veće kao linijski sudija i sudim već više od deset godina - kaže Ana.

Anin otac se bavi prevozom, a mlađi brat vozi autobus. Tako je bilo suđeno, da ona prilikom polaganja vozačke dozvole, položi vozački i za kamion, prvo mali, pa onda sa prikolicom. A nakon toga i dozvolu za autobus.

 

 

- Želja mi je da nađem posao da je iole normalno plaćen kao u svetu i da mogu da živim od toga. Ja radim sada dva do tri posla, nemam radno vreme i vremena za sebe. Morala sam da se odreknem mnogo toga, retko se viđam sa dečkom, drugarice da ne spominjem. Posle optike idem u salon da radim nokte. Jako malo vremena provodim kod kuće, nemam vremena ni da treniram. Ne mogu ni duži period za odmor da uzmem. Zato bih volela da imam normalno radno vreme i platu koja je dostojna da se normalno živi - kaže mlada Banjalučanka.

Kaže da današnje mlade generacije ne žele da rade i da uglavnom provode vreme u nekom isčekivanju.

 

 

- Svi bi da imaju dosta novca, da troše i uživaju, ali ne bi radili. Mnogi se nadaju da ih čeka posao kada završe fakultet, svi čekaju neke pozicije. Niko neće da radi druge poslove. Ja ću svojoj deci reći prvo da završe zanat, pa fakultet. Znanje vam nikad niko ne može uzeti - navodi Ana.

- Najvažnije je da ne zavisite ni od koga - zaključuje lepa Bosanka.

Komentari (0)
Loading