Priča koju ćete dva puta pročitati: U jeku korone saznala sam da sam TRUDNA, desilo se ono što NISAM mogla da ZAMISLIM!

Vesti 07.08.2021 08:00 0

Pre korone plašila se zbog lošijeg finansijskog stanja, ali kada je virus zavladao svetom, samo joj je bilo bitno da se ona i njena porodica ne razbole

Priča koju ćete dva puta pročitati: U jeku korone saznala sam da sam TRUDNA, desilo se ono što NISAM mogla da ZAMISLIM!

Printscreen/Instagram

- Ujutro kad sam ušla u ordinaciju ginekologa kako bih potvrdila trudnoću, s mog računa u banci skinuto je više od 900 dolara. Teskoba mi je proletela telom dok sam sedela u čekaonici i osluškivala svoje ime - ovako je Lauren Velbank započela svoju ispovest za "Huff post".

Više od godinu dana borila se sa finansijama, a kada je saznala da je ponovo trudna nije znala da li da se raduje ili da paniči. 

- Nedavno smo saznali da čekamo bebu, zbog koje sam sedela u ordinaciji, a do koje nisam mogla da priuštim sebi vožnju, a kamoli da platim sve ovo. Suprug i ja smo oduvek želeli veliku porodicu. O tome smo dosta razgovarali prvih dana naše veze. Ali, kako su godine prolazile, a mi smo izgubili finansijsku stabilnost, svi naši razgovori postali su upravo to, razgovor. Na kraju smo doneli odluku da uopšte ne razmišljamo o bebi.

Međutim, u jeku pandemije Lauren je počela da oseća neke prepoznatljive simptome, a kada je uradila test trudnoće on joj je potvrdio to što je već znala - bila je trudna. Držeći test u ruci prišla je mužu koji je sa radošću dočekao lepe vesti.

 

- Sigurna sam da mu je kroz glavu prošla ista zabrinutost kao i meni. Možemo li da odgajamo još jedno dete? Hoće li ovo biti velika greška? Da li smo se upravo osudili na finansijsku propast?

Na ta pitanja nikada nisu dobili odgovor. Kako Lauren kaže kako je odjednom saznala da je trudna, tako se, isto odjednom, dogodilo nešto što nije mogla ni da zamisli. 

- Gurala sam kolica u prodavnici, kad je krenuo moj spontani pobačaj. Nagli kraj trudnoće bio je potresan za celu našu porodicu. Kad sam u 37. godini saznala da sam trudna, znala sam da to nosi veći rizik, ali pomisao da bih tako brzo mogla izgubiti dete nije mi padala na pamet - kaže majka dvoje dece koje je kao bebe nosila u stomaku do zakazanog termina.

Bol u mom srcu bila je fizička stvar

Vremenom Lauren je počela da sumnja u sebe i san da će imati veliku porodicu, zbog lošeg finansijskog stanja morala je da stavi ovu fantaziju sa strane, ali posle ovoga je shvatila da porodica ne može više da čeka.

- Te reči su mi se neprestano motale u glavi. Objašnjavala sam mužu da mislim da bi trebalo da pokušamo ponovo. Da li se složio sa mojim mišljenjem ili je osetio kako mi biološki sat otkucava kao što sam i ja osetila, nikada zapravo neću znati. Ono što znam jeste da je rekao "da", i mesec dana nakon što smo izgubili iznenadnu trudnoću, ponovo smo se iznenadili trudnoćom - kaže srećna majka i dodaje da nisu bili finansijski spremni, jesu bili uzbuđeni.

U martu, kad je bila u 37. nedelji trudnoće, guverner Pensilvanije je uveo karantin kako bi se zaustavio porast zaraženih slučajeva korona virusa. 

 

- Prošlo je više od godinu dana otkako sam saznala da sam trudna i šest meseci otkako sam rodila. Ceo svet se promenio za to vreme. Pandemija je Ameriku bacila na kolena, s desetinama miliona nezaposlenih, a kraj se ne nazire.

Više nije toliko brinula o finansijama, već o kobnom virusu. Plašila se šta će se dogoditi ako pokupi virus i zarazi svoju decu. 

- Srećni smo što se naša finansijska situacija ne tiče života ili smrti. Uvek imamo hrane u frižideru i zdravstveno osiguranje da saniramo sve hitne medicinske slučajeve. Donosimo najbolje odluke koje možete u ovom trenutku, s informacijama koje imamo, istovremeno pokušavajući da predvidite budućnost. Ponekad sve ide po zlu, ali ponekad nas sreća i pogleda, kao ovaj put. Barem je tako dosad. Ko zna šta donosi sutra - napisala je na kraju Lauren, majka troje dece.

Komentari (0)
Loading