Išla po KOMŠILUKU da se hvali zločinom: Zadavila je, telo zakopala u ŠUMI, a zatim učestvovala u POTRAZI, JEZIVI detalji istrage!

K.Ć Vesti 16.12.2021 15:40 0

Roditelji su izgubili dve ćerke. Jedna od njih je mrtva, a druga služi dugogodišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva svoje sestre

Išla po KOMŠILUKU da se hvali zločinom: Zadavila je, telo zakopala u ŠUMI, a zatim učestvovala u POTRAZI, JEZIVI detalji istrage!

Shutterstock

Tragični događaj dogodio se pre nekoliko godina u "normalnom", domu u blizini Vroclava, Poljska. Šta je navelo Bernadet G. da ubije svoju sestru i umeša i partnera u zločin?

Ana i Bernadeta živele su u Henrikovu, malom gradu blizu Vroclava. Bile su tipične sestre: uprkos srodstvu, razlikovale su se praktično u svemu. 21-godišnja Ana bila je mirna i ambiciozna studentkinja novinarstva, koja je dodatno zarađivala radeći u pošti u Vroclavu. Četiri godine mlađa od nje, Bernadet je još uvek pohađala školu i nije bila deo grupe vrednih učenika. Imala je problema, a u dnevniku je nizala sve loše ocene.

Ana je osećala da, kako i priliči starijoj sestri, ima moralnu obavezu da pomogne Bernatki, kako su devojčicu od milja zvali. Pomagala joj je u učenju i domaćim zadacima. Želela je da njena sestra popravi ocene i završi školu. Takođe je želela da Bernadeta krene njenim stopama i, nakon srednje da krene i na koledž.

Tinejdžerku je iznervirao stav svoje sestre. Kada joj je Ana ponudila pomoć, Bernadet je eksplodirala od besa. Među sestrama je izbila svađa, ali to nikada nisu bili ozbiljni sukobi. Pre ili kasnije devojke su se pomirile. Ništa nije najavljivalo nadolazeću tragediju.

Dominik

U novembru 2005, šest meseci pre jezivog događaja, Ana je upoznala svog bivšeg dečka dsa svojom sestrom. Dominik je tada imao 25 godina i živeo je u obližnjoj Targovici. Nedavno se vratio iz inostranstva.

Dečko je primetio osam godina mlađu Bernadetu. I nju je bivši partner njene sestre zaintrigirao do te mere da su počeli da se čuju i na kraju postali par.

Bernadeta je želela da svaki slobodan trenutak provede sa Dominikom. Bila je nervozna kada se dečko viđa sa nekim drugim, posebno ako su prijatelji. Uznemirilo ju je i njegovo prijateljstvo sa Anom, s obzirom na njihovu istoriju. Dominik i starija sestra su održavali prijateljske odnose i često su razgovarali, posebno kada je 25-godišnjak bio u kućnoj poseti kod devojaka. Bernadeta je često znala da eksplodira na svoju sestru i optuživala je da želi da povrati izgubljenog partnera.

Manipulator

Možda u strahu da Dominik neće izdržati njene akte ljubomore i na kraju je ostaviti, Bernadet je smislila plan da ga natera da ostane sa njom.

Jednom mu je tokom svađe rekla da je trudna. Bila je to laž koja je bila unapred pripremljena. Devojka je dobila lažnu ultrazvučnu sliku koja je trebalo da potvrdi njeno stanje. Dečko joj je verovao. Predložio je abortus, na šta je Bernadet pristala.

Nikada nije bilo trudnoće, a kamoli abortusa, ali je devojka nagovorila dečaka da ima potpuno drugačiju verziju događaja. Kasnije, tokom svađa, devojka ga je podsetila da se zbog njega oslobodila trudnoće. Vršila je pritisak na njega kada je bio ljut na nju ili je odbijao da uradi ono što je očekivala.

Umesto bolje, samo je bilo gore. Bernadet je dobijala loše ocene i sve više i više se plašila da će njeni roditelji na kraju saznati da je potpuno podbacila u školi. Učinila je sve da izbegne školu, a kada je njena majka pitala za datum roditeljskog, devojčica je rekla da nema pojma.

Plašila se da će sestra, koja je shvatila da je Bernatka značajno zapostavila školu, upozoriti njenu majku. Sedamnaestogodišnjakinja je bila ubeđena da će njeni roditelji za sve okriviti dečaka koji joj je skrenuo pažnju sa škole. Nije mogla da zamisli da će joj kontakt sa njim biti ograničen.

Bernadet je takođe zamerila Ani što je poklanjala previše pažnje Dominiku. U njenoj glavi su bili scenariji da ga starija sestra želi nazad. Bilo je obrnuto, Ana nije bila zainteresovana za vezu sa bivšim dečkom i prihvatila je da je Dominik sada sa njenom sestrom. Međutim, to nije bilo u skladu sa Bernadetinim rezonovanjem, koja je u jednom trenutku počela da se žali na Anu u prisustvu svog dečka.

Ana mora da umre

U Bernadetinoj glavi se stvorio zastrašujući plan. "Želim da je ubijem", rekla je svom dečku. Pod "njom" je mislila na Anu.

Devojka je bila uverena da će Anina smrt uticati na njen život. Roditelje neće biti briga da li će možda morati da ponovi godinu. Nestaće i prepreka njenoj vezi. 

Sestre su se svađale i svađale. Ana je imala velika očekivanja od Bernadet. Bernadet je bila sita Ane, koja joj previše glumi majku. Međutim, između njih nikada nije bilo ozbiljnijih svađa. 

Međutim, to nisu bile samo fantazije. U maju 2006, kasno uveče Bernadet je signalizirala Dominiku da je vreme da napadne Anu.

Išla po KOMŠILUKU da se hvali zločinom: Zadavila je, telo zakopala u ŠUMI, a zatim učestvovala u POTRAZI, JEZIVI detalji istrage!

Shutterstock

 

Kobna noć

Te večeri, Ana, Bernadeta i Dominik proveli su vreme zajedno - gledajući TV. Sledećeg dana Ana je trebala da radi ujutru, pa je odlučila da ranije ode na spavanje. Na kraju je dobacila sestri, da dečku ne dozvoli da ostane dugo kod njih.

Bernatka i Dominik su samo čekali da devojka zaspi. Sedamnaestogodišnjakinja je razradila plan: - Uzmeš ćebe i njime joj pokriji glavu dok je ja držim - objasnila je Dominiku.

Ipak, nije sve ispalo kako se očekivalo. Bernadet nije mogla da zadrži svoju sestru koja se snažno opirala. Ana je ispod ćebeta videla ko su napadači. Uspela je da se izvuče. Agresori su na trenutak napustili njenu sobu. Starija sestra je počela da preti da ih neće pustiti.

Bernadeta je odlučila da se vrati i ponovo napadne svoju sestru. Učinili su to, ovoga puta nažalost uspešno.

Skrivanje tela žrtve

Anino telo je umotano u tepih. Ujutro su ih prevezli kolima i ostavili u šumi. Zakopali su telo, a stvari žrtve bacili u obližnju reku.

Mesto zločina je temeljno očišćeno. Bernadet je dala sve od sebe da spreči bilo koga da shvati da se njenoj sestri nešto loše dogodilo u kući.

Ujutro je Anina majka pozvala telefonom. Žena je ranije obećala starijoj ćerki da će je probuditi za posao. Bernadeta je podigla i pretvarala se da je Ana. Mama devojčice nije shvatila da razgovara sa drugim detetom. Kada je došla sa posla, bila je uverena da je Ana u pošti i da će se vratiti uveče. Međutim, to se nije dogodilo.

Majka je prijavila nestanak devojčice policiji. Policija Henrikova počela je da traži devojku. Bernadet je takođe aktivno učestvovala u operaciji potrage i tešila svoju slomljenu majku. Nije otkrila da je hladnokrvno zadavila 21-godišnjaka.

Ona se "pohvalila" zločinom

Međutim, istina je brzo izašla na videlo. Sama Bernadet je priznala da je ubila svoju sestru i zakopala njeno telo u obližnjoj šumi.

Sve je priznala komšiji, koja je i pre toga sumnjala da Bernadet ima veze sa Aninim nestankom.

Komšija je odmah obavestio policiju. Devojka i njen dečko su privedeni. Pronađeno je i Anino telo.

Počinioci kažnjeni višegodišnjim zatvorom

Dominik je u početku pokušao da odbrani svoju devojku. Bernadet je izabrala drugačiju strategiju - htela je da ga okrivi. Izmišljala je razne priče. Prema jednoj od njih, Dominik je bio uznemiren Aninim netaktičnim komentarom i napao je.

Kada je dečko saznao šta Bernadet govori, rekao je policiji istinu.

Veštaci psihijatri su zaključili da su oboje bili uračunljivi u trenutku kada su počinili krivično delo. Međutim, Bernadet je imala psihopatske sklonosti i druge poremećaje koji su mogli da utiču na njenu psihu. Takođe ima tendenciju da manipuliše drugima i koristi druge u svoje svrhe.

Dominiku je izrečena kazna doživotnog zatvora, dok je Bernadet dobila 25 godina, jer je u vreme zločina imala 17 godina. Advokat devojke je učinio sve što je u njegovoj moći da smanji kaznu, ali je kazna potvrđena.

Majka Ane i Bernadete za sve krivi Dominika. Ona je u intervjuima za medije naglasila da veruje da njena mlađa ćerka ne želi da povredi stariju.

 

Komentari (0)
Loading