A TREBALO JE DA MU BUDE ŽENA: Ovaj muškarac zahtevao NEVEROVATNU stvar od verenice, želeo je javno da je OSRAMOTI!

Najžena.rs Vesti 18.12.2021 21:01 0

"Dolazim iz vrlo religioznog domaćinstva s jakim hršćanskim uverenjima i jedna od tradicija u mojoj porodici jeste da žena ne nosi belu venčanicu ako nije devica", napisao je

A TREBALO JE DA MU BUDE ŽENA: Ovaj muškarac zahtevao NEVEROVATNU stvar od verenice, želeo je javno da je OSRAMOTI!

unsplash.com

Svaka devojka mašta o svom venčanju, a tako i o venčanici koju će nositi tog dana. Iako se tradicionalno nosi bela venčanica, jedan muškarac ispričao je da je zabranio svojoj verenici, a kada je otkrio razlog, razljutio je društvene mreže, prenosi Mirror.

Na Redditu je anonimni muškarac (32) podelio kako on dolazi iz vrlo religiozne porodice te da je protiv tradicije da njegova verenica (23) nosi belu venčanicu.

"Dolazim iz vrlo religioznog domaćinstva s jakim hršćanskim uverenjima i jedna od tradicija u mojoj porodici jeste da žena ne nosi belu venčanicu ako nije devica", napisao je.

"Moja porodica zna da moja verenica nije bila devica kad sam je upoznao jer me mama pitala kad sam počeo izlaziti s njom je li 'čista', a ja sam bio iskren i rekao sam joj da je imala momke pre nego što je mene upoznala. Jako se uzrujala kad sam je pitao može li na dan venčanja nositi haljinu u boji, ali složila se, pa umesto toga tražimo svetlucavu, plavu haljinu", nastavio je.

MLADA

pixabay

 

 

Ipak, sada se premišlja jer mu je verenica rekla kako se neće udati za njega jer je previše ponižena celom tom situacijom. Zbunjen oko toga odlučio je pitati društvene mreže za savet, ali samo je podstakao burnu svađu.

"Ovo je bolesno, ne mogu verovati da je ostala s tobom nakon ovog", komentarisao je jedan korisnik, dok je drugi objasnio: "To nije hršćanska tradicija niti je moderna tradicija. Ne postoji ‘hšćanska boja’ za devičanstvo u braku ili bilo šta drugo. Biblijski, neudate žene ili device nosile su raznobojne haljine. Do početka 20. veka plava je bila tradicionalna boja čistoće, a venčanja su se uglavnom održavala s ljudima koji su nosili ono što im je bilo najbolje. Bela je postala modna zbog bele haljine kraljice Viktorije."

Komentari (0)
Loading