Beograđani ZAPENILI zbog ovog OGLASA: Nebojša ima 12 godina, zbog njegovih reči usijale se društvene mreže, a ovaj dečak ima samo jednu nameru!

Naj žena Vesti 11.08.2021 10:59 0

Da se vremena menjaju to je činjenica koju mnogi odbijaju da prihvate. Iako je nakada bilo "normalno" da deca preko leta odmaraju, provode dane u igri ili jure za loptom, danas je to malo drugačije

Beograđani ZAPENILI zbog ovog OGLASA: Nebojša ima 12 godina, zbog njegovih reči usijale se društvene mreže, a ovaj dečak ima samo jednu nameru!

Shutterstock

Jedan Nebojša (12) iz Beograda rešio je da svoje slobodne dane iskoristi na jedan krajnje profitabilan način. Naime, dečak je rešio da zalepi oglas na jednoj banderi u kom navodi sledeće: 

- Pozdrav za sve dobre ljude! Zovem se Nebojša, imam 12 godina i dosetio sam se na koji način mogu da pomognem sebi, a i drugima. Mogu da šetam vašeg malog psa, sređujem dvorište ručno ili pokosim travu kosilicom, zalivam baštu i cveće u dvorištu, odem u radnju umesto vas, unesem vaša drva i da složim, operem vaša kola ili bicikl. Cena 300 dinara - piše na oglasu koji je od jutros osvanuo na društvenim mrežama.

Iako je dečak pokupio mnoge simpatije korisnika mreža, bilo je i onih kojima je ovo zasmetalo, pa je na Fejsbuk stranici "Beograd" gde je fotografija objavljena u komentarima izbila žustra debata.

- Bolje da uči, a roditelja ili staratelja pošalje da šeta kučiće i pere tuđa kola i bicikle, jer je dužan po zakonu da ga izdrava do 18 godina - napisao je jedan korisnik na čiji komentar su mnogi imali još po nešto da dodaju: "Šta će pare detetu od 12 godina? Postavlja se pitanje u kakvim uslovima živi to dete, kada mora da zarađuje sa 12 godina i na šta bi trošilo taj novac" - samo su neki od negativnih komentara ispod ove objave.

Drugi, ipak smatraju da je pohvalno što dete hoće da pomogne roditeljima i ne smatraju da je rano da dete sa 12 godina radi ovakve poslove.

- Dete od 12 godina može da radi sve navedeno i mnogo više, zašto da ne? Moja deca to rade, doduše po kući, i imaju želju da to naplate. Nekada je deci samo dsadno pa je ovo dobar način da se dosada pretvori u nešto korisno - napisao je jedan korisnik, a drugi su se složili sa njim.

"Pošto je trenutno raspust, bolje i ovako da iskoristi svoje slobodno vreme nego da bulji u telefon", "Čuj rano da radi sa 12 godina, ja počeo pre nego što sam u školu pošao i ne vidim da mi nešto nedostaje", "Ako dete izrazi želju da radi nešto što može i nije teško za njega, ne vidim u čemu je problem", pisali su ljudi ispod objave koja je pokupila skoro dve hiljade lajkova.

Komentari (0)
Loading