PILEĆI AJMOKAC naših baka: Sve što vam treba je domaća supica i malo dobre volje

K.Ć Vesti 21.12.2021 08:00 0

Jedno pomalo zaboravljeno jelo

PILEĆI AJMOKAC naših baka: Sve što vam treba je domaća supica i malo dobre volje

Printscreen/Youtube

Sastojci

  • 2 pileća karabataka
  • šargarepa
  • krompir
  • celer
  • 5 češnja belog luka
  • 2 kašike brašna
  • beli biber
  • peršun
  • 2 -3 kašike soka od limuna

Priprema

Skuvati supu od ovih sastojaka kako je i inače kuvate. Kuvano meso raskomadajte i odvojte od koske. Sitno ga iseckajte po duzini.

U posebnoj šerpici na kašiki putera propržite dve kašike brašna, ali da ostane belo.

Dodajte pola od iseckanih pet češnjeva belog luka i još par sekundi izdinstajte sitno iseckan beli luk i brašno.

Mešajuci, nalivajte malo po malo spremljenu supu i mešajte na srednjoj vatri dok ne dobijete željenu gustinu a ona treba da bude gusta tačno toliko da je možete jesti viljuškom.

Kada se dovoljno zgusne ubaciti iseckano meso, beli biber, malo soka od limuna i ostatak iseckanog belog luka. Promešajte još malo i sklonite sa vatre. Pospite svežim peršunom.

Možete je servirati sa bareninm krompirom, šargarepom, a možete napraviti i pire krompir ili njoke od krompira.

 
Komentari (0)
Loading