Tamna čokoladna glazura: Recept za SAVRŠENO finiširanje vaših omiljenih slatkiša

Vesti 24.12.2021 08:40 0

Tamna čokoladna glazura početno je slovo u abecedi finih torti i kolača. Možete je koristiti za sve deserte, a ukus ne neodoljiv

Tamna čokoladna glazura: Recept za SAVRŠENO finiširanje vaših omiljenih slatkiša

Shutterstock

Sastojci

  • 300 g čokolade za kuvanje
  • Vanilin šećer
  • 200 ml slatke pavlake

Priprema

Izlomite čokoladu, stavite je u posudu, a nju stavite na drugu posudu s kipućom vodom pa lagano mešajući otopite čokoladu.

Slatku pavlaku zakuvajte pa je dodajte otopljenoj čokoladi.

Skinite sa pare pa dodajte vanilin šećer i nastavite da mešate dok ne dobijete jednoličnu glatku smesu.

Posluživanje

Tako pripremljenu glazuru možete koristiti u pripremi torti, kolača, palačinki i voća.

 

Komentari (0)
Loading