Recept za posnu tortu sa BANANAMA: Savršen desert dok traju dani posta, a ukusu niko neće odoleti

NajŽena Vesti 27.12.2021 17:00 0

Recept za savršenu posnu tortu sa bananama

Recept za posnu tortu sa BANANAMA: Savršen desert dok traju dani posta, a ukusu niko neće odoleti

Shutterstock

Sastojci

  • 150 g mlevenog posnog keksa,
  • 50 g celog posnog keksa,
  • 3 kašike šećera za puding,
  • 1 šolja pripremljenog čaja (nana, kamilica, po izboru…)
  • 100 g šećera za čaj,
  • 4 kašike prah šećera (2 kašike za margarin i 2 za orahe),
  • 150 g mlevenih oraha,
  • 3 pudinga od vanile,
  • 2 štangle rastopljene posne čokolade,
  • 200 -30 g šlaga,
  • 3 banane,
  • sok od 1 pomorandže,
  • 200 g posnog margarina,
  • 750 ml vode,
  • 2 vanilin šećera,
  • po želji rum

Priprema

Sipati vodu u šerpu pa dodati 3 kašike šećera, vanilin šećer i skuvati puding i zatim ostaviti da se ohladi.
Umutiti margarin sa 2 kašike prah šećera pa kad se puding ohladi sjediniti.

Izmešati samleven keks sa mlevenim orasima, dodati 2 kašike prah šećera i sok od jedne pomorandže, zatim istopljenu čokoladu, kao i pola umućenog margarina i sve dobro izjednačiti. Možete dodati i nekoliko kapi ruma po želji.

U šerpici istopiti 100 g šećera, dodati 300 ml vode i pustiti da se istopi i provri. U uži poslužavnik ređati jedan red keksa, koji ste umoćili u vruć čaj. Na njega prvo premazati pola svetlog krema, zatim po dužini u sredini rasporediti banane.

Odozgo staviti tamni fil pa rasporediti, pa svetli fil i na kraju ukrasite šlagom.

Ostavite tortu da se dobro ohladi pa poslužite.

Komentari (0)
Loading