POSNE ledene kocke: Tope se u ustima, NEĆETE moći da prestanete da ih JEDETE!

Vesti 30.12.2021 10:38 0

Ima neka neraskidiva veza između ledenih kocki i novogodišnjih praznika

POSNE ledene kocke: Tope se u ustima, NEĆETE moći da prestanete da ih JEDETE!

Printscreen/Youtube

Ledene kocke su jedan od najpopularnijih recepata u poslednjih nekoliko dana na Guglu.

SASTOJCI:

KORA:

200 ml brašna (jedna čaša)
jedna čaša šećera
(1/2) pola kesice praška za pecivo
3 supene kašike ulja
1 čaša gazirane(kisele) vode
2 supene kašike kakaoa
 

SIRUP ZA PRELIVANJE KORE

  • 1/4 kg šećera(250 grama)
  • 2 dl vode
  • vanilin šećer

KREM

  • 1 l sojinog mleka
  • 4 kasika brasna
  • 5 kašika gustina
  • 9 kasika secera
  • 1 kesica vanil secera
  • 250 gr posnog  margarina

GLAZURA

  • 150 gr cokolade za kuvanje
  • 60 gr posnog  margarina
  • malo sojinog  mleka

PRIPREMA:

Kora - Prvo umutite šećer sa praškom za pecivo,brašnom,uljem,kakao prahom i jednom čašom gazirane vode.Stavite u odgovarajuću tepsiju i pecite pola sata pri temperaturu od 200 stepeni.

Sirup za prelivanje - Stavite u šerpu šećer, vanil šećer i vodu i skuvajte sirup, trebalo bi da bude gotovo od trenutka ključanja za najviše sedam, osam minuta. Prohladjena kora se preliva vrućim srupom. Vodite računa da  ravnomerno rasporedite sirup po kori.

Krem - Razmutite brašno i gustin sa sojinim mlekom, da masa bude redja. Ostatak mleka od 1 l pomešajte sa šećerom, stavite vanil šećerom, kada mleko provri sipajte gustin i skuvajte fil. Fil kuvajte na srednjoj do nižoj temperaturi. Kada se fil dobro ohladi umutite ga mikserom. U posudi sa okruglim dnom izmutite penasto, a potom kašiku po kašiku stavljajte krem u posni margarin i mutite sve vreme da sve lepo sjedini. Fil nanesite na koru kada se dobro ohladi.

Čokoladu, margarin i sojino mleko pomesajte i otopite na pari. Zalijte kolač glazurom i stavite u frizider da se ledena kocka dobro ohladi.

PRIJATNO!

 

 

Komentari (0)
Loading