Najsočnije PRASEĆE PEČENJE iz rerne: Najbolji KUVAR otkrio tajnu kako da meso bude mekano, a korica HRSKAVA

Vesti 06.01.2022 14:05 0

Kada je kuvanje u pitanju, Gordon Remzi je definitivno riznica znanja

Najsočnije PRASEĆE PEČENJE iz rerne: Najbolji KUVAR otkrio tajnu kako da meso bude mekano, a korica HRSKAVA

Shutterstock

Možda još uvek nisti vični pripremi perfektnog mesa. Ako vam meso često ostane suvo, bljutavo ili imate osećaj da jedete stripor, sigurno je da nešto ne radite kako treba. Zato dobro pratite Remzije savete:

1. Začinite meso pre pečenja

Remzi za svijetinu savetuje biber, dosta ruzmarina i beli luk.

2. Bacite meso na tiganj pre nego što ga ubacite u rernu

Kako bi meso zadržalo sokove neophodno je da ga bacite na jaku vatru, pre nego što ga ubacite u rernu. Meso bi trebalo da dobije koricu sa svih strana. Ako ipak, imate preveliko parče, ubacite meso na najjaču temperaturu i pecite ga deset minuta pre nego što temperaturu spustite.

3. Pokrijte svinjetinu prilikom pečenja

Remzijev trik za najbolje pečeno prasećee uključuje aluminijumsku foliju ili  poklopac.  U zavisnosti od temperature u rerni, pokrivanje svinjskog pečenja pomaže u očuvanju njegovog sočnog ukusa i takođe smanjuje skupljanje.

4. Nauljite svinjsku kožu

Obilno premažite kožu uljem dok se svinjetina peče, ovo će izbaciti masnoću i pomoći joj da dobije ukusne, hrskave  plikove. 

5. Meso pecite na određenoj temperaturi
 

Remzi nas savetuje da je najbolja temperatura za pripremu svinjetine u rerni 165 stepeni.

6. Kako da kožicu učinite hrskavom

Sirće se pokazalo kao fenomenalno. U toku pečenja premažite vaše pečenje nekoliko puta

Komentari (0)
Loading