STRUČNJACI TVRDE: Kod želite da SMRŠATE, nikako ne izbacujte VEČERU, možete slobodno da jedete, ali samo OVO

Lana Vidović Vesti 08.05.2022 12:55 0

Izbacivanje večere nije pravi izbor, samo je jedan zdrav i uspešan način da smanjite telesnu težinu

STRUČNJACI TVRDE: Kod želite da SMRŠATE, nikako ne izbacujte VEČERU, možete slobodno da jedete, ali samo OVO

unsplash.com

 

Umesto da izbacite poslednji obok u danu, jednostavno korugujte meni. Ovo je spiska namirnica koje je poželjno pojesti uveče ako želite da izgubite još po koji kilogram, piše "Eat this".

Grčki jogurt

Ovo je najbolja vrsta jogurta jer sadrži puno proteina, a malo šećera. Od proteina ćete biti siti, a pomoći će i pri izgradnji mišića dok spavate. Jedna studija dokazala je da unošenje proteina pre spavanja podstiče sintezu proteina preko noći, što pomaže pri oporavku i izgradnji mišića. Osim toga, proteini pomažu pri sagorevanju masti.

Trešnje

Ovaj prirodan izvor melatonina, hormona koji reguliše san, je pun antioksidansa koji se bori protiv upale i podstiču mršavljenje.

Puter od kikirkija i hleb od integralnih žitarica

Puter od kikirikija sadrži aminokiselinu triptofan koja pomaže kod spavanja, a B vitamini iz hleba od integralnih žitarica pomažu pri apsorpciji istog. Puter od kikirkija je i izvrstan izvor biljnih proteina.

Proteinski šejk

Ako više preferirate da trenirate uveče, onda vam neće biti na odmet da za večeru popijete proteinski šejk. On će imati isti učinak kao i proteini iz grčkog jogurta.

Banana

I u bananama se nalazi triptofan, a uz to su bogate i vlaknima koja će vas držati sitima.

Čokoladno mleko

Kalcijum iz mleka može da pomogne pri sagorevanju masnoća, a triptofan će, koji se takođe može naći u bananama, pomoći da se dobro naspavate.

Kefir

Kefir je prepun dobrih bakterija i probiotika i tako pomaže da održite probavni sistem zdravima, a pomaže i kod nadutosti. Takođe sadrži triptofan.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading