Zašto je kutijica SENFA obavezna? Zavirite u kuhinje profesionalnih kuvara, evo u koje se oni namirnice KUNU!

Najžena Vesti 15.01.2022 09:59 0

Postoje namirnice u koje se kuvari „kunu”.

kuvar

Pexels

Kao i njima, one i vama treba da budu pri ruci, jer ćete tako uvek biti spremni za nove kulinarske pohode.

Maslinovo ulje

Bilo da ga koristite u kuvanju, za slane i slatke specijalitete, sipate preko salate, ili jednostavno umačete hleb u njega, maslinovo ulje je osnova kvalitetnog kulinarstva.

Morska so

Ništa nema naročit ukus, sve dok se ne posoli. Zbog toga je so obavezna! Krupna morska je odlična za kuvanje, dok je sitna dobra za naknadno soljenje.

Brašno

Hleb, peciva, slane i slatke đakonije, sve to počinje od skromnog – brašna. Zbog toga neka vam uvek bude u kući. Pored belog pšeničnog, tu su i heljdino, ražano, kukuruzno, ovseno, kokosovo, bademovo…

Testenina

Kada vam ponestane ideja, testenina je uvek tu da reši problem. Ako vodite računa o zdravlju, običnu testeninu možete zameniti integralnom, ili onom bez glutena.

Mahunarke

Bilo da se odlučite za one u kesi ili iz konzerve, mahunarke su beskrajan izvor inspiracija. Setite se da ima raznih vrsta pasulja, sočiva, boranije, graška, leblebija…

Beli i crni luk

Najbolje je imati svež luk, ali nekada i onaj u prahu (poput začina) zna da bude koristan. Luk je generalno odlična osnova za kuvana, pečena i dinstana jela.

Paradajz u konzervi

Ovaj skromni sastojak može vas povesti na kulinarsko putovanje oko sveta. Sve zavisi od toga kako ga koristite. Odličan je za sosove, čorbe, čilije, paprikaše…

Riba u konzervi

Tunjevina, sardina, losos, skuša, inćuni.., kao što znate – izbor je veliki. Dodajte ih u salatu, testeninu, na sendviče, i videćete kako obrok postaje bogatiji.

Masline u tegli

Crne, zelene, punjene, sa košticom ili bez. To su samo neke opcije za masline u tegli. Osim što će obogatiti svako jelo, odlične su i kad se služe samostalno.

Teglica senfa

Senf je nezaobilazni sastojak kada se govori o pravljenju soseva, dresinga, namaza, i jela od mesa. U zavisnosti od toga kako ga volite, senf može biti manje ili više ljut, glatke teksture ili sa zrncima slačice.

Ljuti sos

Tabasco, Sriracha, Harissa – važno je da izaberete onaj ljuti sos koji odgovara vašoj ljubavi i toleranciji prema ljutini. Onda ga dodajte na grilovano meso, pirinač sa povrćem, jela od ribe i morskih plodova.

Začini

Zažmurite i zamislite Mediteran – bosiljak, origano, majčina dušica, ruzmarin, majoran, žalfija, lorber… Ili otputujte na Bliski istok – kim, šafran, korijander, cimet, kardamon, muskatni orah… Začini su tu da svako jelo pretvore u nešto posebno. Biber se naravno podrazumeva!

Komentari (0)
Loading