Ukusni PILEĆI MEDALJONI punjeni kačkavaljem: Hrskavi i sočni, oduševiće vas svojim ČAROBNIM ukusom

Lana Vidović Vesti 24.01.2022 08:30 0

Ukoliko vam treba ukusuno i mirisno jelo, koje će vas raspametiti svojim ukusom, onda je ovaj recept pravi za vas

Ukusni PILEĆI MEDALJONI punjeni kačkavaljem: Hrskavi i sočni, oduševiće vas svojim ČAROBNIM ukusom

Shutterstock

 

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea
  • pola glavice luka
  • malo belog luka u prahu
  • 50 g majoneza
  • biber
  • malo čilija
  • kašičica šećera
  • kašićica soli
  • kašičica slatke mlevene paprike
  • 150 g kačkavalja

 

Za pohovanje: 

  • 1 jaje
  • malo brašna
  • 50 ml vode
  • 200 g prezli

Priprema:

Prvo je potrebno da izblendate piletinu. To ćete uraditi tako što ćete vaš file iseckati na kockice koje možete staviti u blender, a zatim isto to uradite i sa lukom i blendajte dok se sve ne sjedini. 

Nakon toga prebacite ovu smesu u jednu činiju gde ćete dodati začine i sve dobro izmešati. Dakle stavite so, šećer, mlevenu papriku, čili, biber, majonez i beli luk u prahu. Sve dobro izmešajte i sjedinite. Onda odložite dobijenu smesnu u frižider na nešto više od pola sata. 

Vreme je da pripremite smesu za pohovanje. Tako što ćete pomešati jaje, brašno i vodu. Nakon toga pravite loptice od smese sa piletinom, ali ostavite i prostora da u sredinu dodate kockice kačkavalja. 

Zatim uvaljajte loptice u smesu za pohovanje, pa u prezle. 

Pržite na vrelom ulju dok ne porumene sa obe strane. 

 

Komentari (0)
Loading