Kako da pripremite KVALITETNI SOČNI KOMAD mesa od kog polazi VODA NA USTA

Vesti 24.08.2021 16:54 0

Neka vam priprema kvalitetnog komada mesa u letnje vreme više ne predstavlja izazov. Iz tog razloga grill majstor pokazuje male tajne savršeno pripremljenog i ispečenog komada mesa uz lagani letnji prilog.

Kako da pripremite KVALITETNI SOČNI KOMAD mesa od kog polazi VODA NA USTA

unsplash.com

 

Kad je vruće i vlada letnja sezona, mnogi mesoljupci vole svoj vikend da provedu pored dobrog roštilja. Mnogi tada postaju pravi gurmani koji za sebe i svoje bližnje pripremaju omiljena jela od mesa i priloga. I priznajemo, pravog mesoljupca nikakva vrućina neće sprečiti da sve oko sebe počasti s najdražim i najfinijim komadom mesa uz slasne lagane priloge. Iz tog razloga pripremili smo za vas dva jednostavna letnja specijaliteta koja će vas jednostavno očarati.

Ima li išta bolje za letnji prilog nego jednostavna i brza priprema povrća koje će se savršeno stopiti s teksturom mesa. 

Sve popularniji steak, iako je poznat kao kraljevski komad mesa, često može zbuniti svojom „veličanstvenom“ etiketom. Međutim, odličan izbor možete pronaći u raznim mesarama i u stvarnosti nema jednostavnijeg mesa za pripremu. Štaviše, vrhunski ga kuhari uvek preporučuju te daju sugestije da je njegova priprema na medium jačini kako ne bi došlo do gubitka zdravih masti iz mesa. S druge strane, i svinjski file kao najukusniji i najbolji deo mesa krasi kraljevska etiketa koja uz jednostavni pripremu na roštilju može očarati. Povrće pečeno na žaru izvrstan je prilog koji se brzo priprema i peče, a dim s roštilja ga samo još poboljša. Osim povrća na žaru za vreme letnjih vrućina, savršeni slasni zalogaj u obliku salate koji će dobro ići uz komad grilovanog mesa je salata coleslaw.
 

Ovo ime dolazi od holandskog izraza koolsla što znači „salata od kupusa“, a predstavlja prilog koji se uglavnom sastoji od sitno narendanog sirovog kupusa, mrkve, celera ili drugog povrća uz kremasti preliv od kisele pavlake. Ova salata je osvežavajuća, s hrskavom teksturom i uravnoteženim ukusima raznog povrća kojeg sadrži te se odlično slaže uz mesa s roštilja.
 

 

Komentari (0)
Loading